Hírek

Boldog új évet, Fehérvár!

2024. január 1.   SZKKK  

Szilveszter éjjelén megtelt a fehérvári Belváros: a Zichy-színpadnál több ezren búcsúztatták az óévet és ünnepelték az új esztendőt. Színes parókák, villogó ördögszarvak a fejeken, pezsgős üvegek a kézben, jókedvű társaságok az italos pultok mellett, táncra csábító zene a színpadon – minden együtt volt egy jó bulihoz.

Az év utolsó napja enyhe időjárással búcsúzott – szilveszter éjszaka meg is telt a belváros, a Fő utcán annyian sétálgattak, mint egy kellemes tavaszi vasárnapon. A gyerekes családok mellett szolid házaspárokat, ifjabb és korosabb baráti társaságokat, lány- és fiúcsapatokat is láttunk a Fő utcán sétálgatni. A trombitát, póthajat, villogó ördögszarvat, konfettit és egyéb ilyenkor kötelező tartozékokat kínáló árusok is kint voltak persze az utcán, így az se maradt le ezekről a kellékekről, akik az utolsó pillanatra hagyták a beszerzésüket.

Az ételt, italt kínáló faházak előtt már délután is sokan álldogáltak, és az este közeledtével egyre többen érkeztek a belvárosba. A Zichy-színpadon elsőként Kátai Jr. hangolta a közönséget, majd Varning állt a keverők mögé, hogy megtáncoltassa és megénekeltesse a közönséget.

A hetvenes-nyolcvanas évek legnagyobb slágereivel érkezett a színpadra a Discover Band. A zenekar hozta az ismert formáját – mivel mással, mint a Különös szilveszter című örökzölddel indították a jól ismert dalok sorát. A színpad előtt állók együtt énekeltek a zenekarral, és persze táncoltak is sokan. Az éjféli köszöntő és koccintás után újra visszatért Discover Band, az új évet is velük köszönthették a fehérváriak, akik közül a legkitartóbbak hajnalig mulathattak DJ Embryo lendületes, táncoltatós slágerpartiján. A szilveszteri buli házigazdája Németh Gábor volt.

Fotó: Kiss László (ÖKK) és Lőrincz Miklós


 

,