Hírek

Tavaszias évbúcsúztató a Zichy színpadon

2022. január 1.   SZKKK  

A hagyományokhoz hűen a 2021-es évet is a Zichy-színpad előtt búcsúztatták a fehérváriak – az aktuális jogszabályokhoz alkalmazkodva ki kordonon belül, ki azon kívül, de úgy tűnt: mindenki jól érezte magát. A mulatságot este nyolckor Kátai JR indította, őt a Discover Band és a UFO együttes követte. Az éjféli köszöntő és a Himnusz után visszatért a Discover Band, majd hajnali háromig DJ Zsiráf szórakoztatta a közönséget az óév utolsó és az új esztendő első bulijában.

Este hat óra tájban menetrendszerűen beindult a kisgyerek, kutya-, macska- és madáridegeket borzoló durrogtatás, bár sokak hite ellenére – jó eséllyel – enélkül is megérkezett volna az új esztendő. A hanghatások jelezték, lassan gyülekeznek már az óévnek a belvárosban búcsút inteni szándékozó fehérváriak. A Városház téren, a Fő utcán egyre többen sétálgattak a sokkal inkább március elejét, mint december végét idéző estében.

A szélcsendes, tavaszias időben jól esett a faházak előtt könyökölni és a barátokkal beszélgetni, hogy aztán nyolc óra körül a Zichy-színpadhoz sétáljanak a szórakozni vágyók. A szokásos színes parókák, világító ördögszarvacskák, mókás kalapok mellett idén a járvány miatt használt maszkok is a buli tartozékai voltak, no és persze sok kézben láttunk trombitát is, amit éjfélkor nem sajnáltak használni tulajdonosaik.

Kátai JR műsorának kezdetén még csak amolyan kölyökbuli alakult a jogszabályok miatt felállított kordonon belül, később aztán egyre többen érkeztek, a korosztályi megoszlás is változott: mire az utolsó számok egyikében felhangzott egy mulatós nóta, már inkább az emelkedett hangulatban lévő felnőttek ugráltak, táncoltak a téren – úgy tűnt, kordonon kívül és belül is egyformán jól érezték magukat a családok, kisebb-nagyobb baráti csoportok, vagy az egy-egy üveg ital társaságában érkezett vendégek.

A Discover Band mivel mással, mint a Különös szilveszter című örökbecsű, megunhatatlan és kihagyhatatlan slágerrel indította a bulit, aztán jöttek sorban a többiek, például az Abba-dalok, amelyek minden alkalommal sikert aratnak – idősebbek és fiatalok egyaránt ismerik, szeretik ezeket a számokat. Éjfél előtt egy fél órával „leszállt” a téren az UFO is, a Szerelemdoktor, a Tarzan végképp felpörgette a közönséget, a színpad előtt összegyűlt óévbúcsúztató-új év köszöntő ünneplők együtt énekelték a dalokat az együttes tagjaival.

Az éjféli köszöntő és a Himnusz után visszatért a Discover Band, a legkitartóbbak pedig DJ Zsiráffal mulathattak hajnalig.


 

,