Hírek

Jó bulival indult az új évtized

2020. január 1.   Fehérvári Programszervező Kft.  

Régi dalok, jól ismert slágerek szóltak a Zichy színpadon a 2019-es esztendő utolsó óráiban – a Discover Band és a Bon-Bon mellett a két dj, Kátai JR és Zsiráf gondoskodott a fagyos időben is a forró hangulatról. Aki ott volt, biztosan nem bánta meg, hogy a fehérvári belvárosban köszöntötte az új évtizedet.

Villogó piros, rózsaszín, sőt lila ördögszarvacskák, bolondos szemüvegek, parókák, trombiták – a szilveszterhez tartozó alapfelszerelést sokaknál láttuk a fehérvári belvárosban sétálgatva. Már este hat óra körül is sokan jártak a Fő utcán, iszogattak, beszélgettek a faházaknál. A Zichy-színpadnál nyolc órakor kezdődött a program, Kátai JR indította a bulit, hogy aztán a Discover Band fokozza a hangulatot. A Fő utca hosszában visszhangzottak a hetvenes-nyolcvanas évek nagy külföldi és hazai slágerei, Szűcs Judit Táncolj még! című dalát hallva egy kisebb lánycsapat már az Országalmánál engedett a felhívásnak, hogy aztán néhány lépés, forgás után tovább menjenek a buli igazi helyszíne felé. Ahogy láttuk, minden korosztály képviseltette magát a városi szilveszteren: a legkisebbek babakocsiban érkeztek, a nagyobbacskák a szülők, nagyszülők kíséretében élvezték a bulit.

Fiatalok, idősebbek és még idősebbek egyaránt élvezték a zenét, sokan táncoltak, de legalábbis ütemre mozogtak, együtt énekeltek, tapsoltak a zenekarral, amely mindent megtett azért, hogy – december ide, hideg oda – felforrósítsa a hangulatot. A fagyos időre tekintettel persze a többség „készült”, a zsebekből, hátizsákokból időről időre előkerültek az üvegek is, a tartalmuk általában nemcsak melegített, de a hangulat fokozására is alkalmas volt. A fél tizenkettőkor érkező Bon-Bon dalait  is rengetegen énekelték együtt a két zenésszel, hogy aztán éjfélkor velük együtt köszöntsék az új évet. A Himnusz után a hivatalos tűzijátékkal együtt fellőtt privát rakéták durrogásával az addiginál is hangosabb lett az éjszaka, a város minden pontján feltűntek a színes fények, és velük együtt a „csatazaj”. A Zichy-színpadnál azért semmi nem nyomta el a zenét, a visszatérő Discover Band, majd DJ Zsiráf hajnalig szórakoztatta a kitartó közönséget.

Fotó: Igari Balázs


 

,