Hírek

Tavaszias évbúcsúztató a ligetben

2023. január 1.   SZKKK  

Az év utolsó napja enyhe időjárással búcsúzott – szilveszter éjszaka meg is telt a belváros, a Fő utcán annyian sétálgattak, mint egy kellemes tavaszi vasárnapon. Családok, baráti társaságok, fiatalok és idősebbek jöttek-mentek, iszogattak, beszélgettek – no meg persze buliztak a Zichy-színpadnál.

Az ételt, italt kínáló faházak előtt már délután is sokan álldogáltak, és az este közeledtével egyre többen érkeztek a belvárosba. Családok gyerekekkel, idősebb és fiatalabb párok, kamaszok csapatokban sétálgattak az enyhe estén. Villogó ördögszarvak, színes műhajak, mókás szemüvegek és néhány ijesztő álarc színezte a Fő utcát, ahol persze időnként durrantak az ilyenkor szokásos petárdák – ez a fajta hangoskodás folyamatos volt szilveszter éjjel, a petárdák mellett kisebb tűzijátékok is felvillantak városszerte.

Az égre lőtt tüzek mellé idén a Fehérvári Szilveszter műsora is tartogatott tüzes programot: a Zichy-színpad előtt az Aserdus Tűzszínház csapata varázsolta el a közönséget. A buli folytatásában is egy hölgy, egy fiatal dj, Mynea szórakoztatta az egyre gyarapodó számú óévbúcsúztató hallgatóságot. Mynea az egyik legnépszerűbb hazai lemezlovas, DJ Sterbinszky lánya, aki már középiskolásként is keverte a korongokat, mára pedig az egyik legkeresettebb dj lett. A fehérvári közönség is vevő volt a zenéjére, az utolsó szám után addig tapsoltak, míg kaptak egy rövid ráadást a következő felépésre siető dj-től.

A hetvenes-nyolcvanas évek legnagyobb, legjobb slágereivel érkezett a színpadra a Discover Band, akikkel tavaly is találkozhatott a Zichy ligetben bulizó közönség. A banda hozta a formáját – mivel mással, mint a Különös szilveszter című örökzölddel indították a jól ismert dalok sorát. A színpad előtt állók együtt énekeltek a zenekarral, és persze táncoltak is sokan. Az éjféli köszöntő és koccintás után újra visszatért Discover Band, az új évet is velük köszönthették a fehérváriak, akik közül a legkitartóbbak hajnali háromig Kátai Jr. lendületes, táncoltatós slágerpartiján mulathattak.

 


 

,