Hírek

Programszervezők a fehérvári balettért

2020. szeptember 5.   Fehérvári Programszervező Kft.  

A Székesfehérvári Balett Színház 2018 augusztusában kezdte meg hivatalosan működését, ezzel negyven év után először alapított egy város Magyarországon intézményes keretek között működő balett-társulatot. A színházat a marketing és kommunikációs feladataiban megalakulása óta a Fehérvári Programszervező Kft. támogatja.

A város programszervező cége aktívan részt vesz az előadások és a társulat népszerűsítésében, elkészíti a kreatív és sajtóanyagokat, megszervezi a médiamegjelenéseket, menedzseli a színház online felületeit, segít a pályázatok megírásában.

A társulat a második születésnapját új arculattal ünnepli, melyet szintén a Fehérvári Programszervező Kft.-vel álmodtak és alkottak meg. A Székesfehérvári Balett Színház új, dinamikus és modern logójának megtervezése előtt a kft. munkatársai felmérték a nemzetközi trendeket, megnézték a hazai balett társulatok vizuális megjelenéseit, valamint sokat merítettek Egerházi Attila balettigazgató nemzetközi tapasztalataiból, rutinja sokat segített az ötletelésnél.

A kiválasztott betűtípus modern, letisztult, könnyen olvasható. Pikantériáját a magánhangzók kissé eltérő formája és az összenőtt T betűk adják. Ez a speciális dupla T a közönséggel való szoros kapcsolatot, már-már szimbiózist hivatott jelképezni. Egerházi Attila szerint „a Székesfehérvári Balett Színház nem csak balett, hanem színház a javából, ahol időnként a testek beszélnek…”. Így adta magát, hogy a logóban a balett és a színház szót folytonos vonal fogja összekötni. Székesfehérvár, a város mint az intézmény fenntartója, létrehozója pedig keretbe foglalja a balett színház három szóból álló hivatalos megnevezését.

A tervezés eredménye egy tekintetet megragadó formavilág, letisztult és szerethető design lett, mely mindenhol kellően hangsúlyos, mutatós, méltó módon képviseli a Székesfehérvári Balett Színházat. Az új arculati elemet első alkalommal a társulat évadnyitó sajtótájékoztatóján mutatták be, ott láthatták maguk a táncosok is, akiknek szintén nagyon tetszett a változtatás.

Fotó: Molnár Artúr (ÖKK)