Hírek

Te vagy a legkreatívabb!

2020. szeptember 30.   Fehérvári Programszervező Kft.  

Pályázati felhívásunk Neked szól, ha ügyes a kezed és tele vagy jó ötletekkel! Amit csak fellelsz otthon és ihletet ad, használd fel! Készíts belőle bármit, ami hasznos és szép! Elajándékozhatod vagy megtarthatod, ha elkészült, de mutasd meg másoknak is! A legszebbeket, legötletesebbeket kiállítjuk, hogy mindenkit ösztönözzünk és jó példával szolgálhassunk, miből mi készíthető otthoni körülmények között.

Jelentkezés módja

Pályázni az alkotásokról készített, legalább 1920×1080 pixel méretű fotóval és a pályamunka részletes, legalább 1500 karakteres leírásával lehet.

A leírásban a személyes adatok (név, cím, e-mail, telefon) mellett információkat várunk arról:
– miből és hogyan készült az alkotás,
– milyen méretű,
– hány ember keze munkáját dicséri,
– honnan jött az ötlet.

Mindenre kíváncsiak vagyunk, amit a pályázó fontosnak tart megosztani az elkészült műről és saját magáról.

Jelentkezni kizárólag e-mailben lehet, a szili.zsuzsanna@fehervariprogram.hu e-mail címen.

A pályázó vállalja, hogy amennyiben munkáját a zsűri az első körös válogatón kiválasztja, akkor a beküldött alkotást a Rendező által megadott helyszínre szállítja Székesfehérváron.

A kiállítás bontása után Rendező a kiállított munkákat visszaadja – ezeket 2020. november 9–12. között el kell szállítania a résztvevőknek.

 

Jelentkezési határidő: 2020. október 18., vasárnap 24.00 óra

 

Zsűrizés menete

2020. október 19–20.: A beküldött munkák fotói alapján 3 tagú szakértő zsűri dönti el, mely alkotásokból áll össze a kiállítás anyaga.

2020. október 28-ig a kiválasztott alkotások készítőit értesítjük, a kész tárgyakat begyűjtjük. A zsűri a tárgyak megtekintése után kiválasztja azokat, amelyeket a kiállításra javasol.

A zsűri figyel a korosztályokra is: a beérkezett pályamunkák függvényében ifjúsági és felnőtt kategóriákat alakít ki.

 

Díjazás

  • A zsűri döntése alapján a legjobb, legötletesebb és legszebb pályamunkák elkészítői értékes díjazásban részesülnek. Fődíj korosztályonként: 40.000 Ft értékű ajándék, illetve ajándékutalvány.
  • Közönségdíj: az első körös zsűrizés után kiválasztott alkotások fotóit a Fehérvári Programszervező Kft. Facebook-oldalán közzétesszük, az eredeti oldalon legtöbb lájkot begyűjtött munka készítőjét 30.000 Ft értékű ajándékkal, illetve ajándékutalvánnyal jutalmazzuk.

 

Kiállítás

A zsűri által kiválasztott alkotásokból 2020. november 7-én, szombaton kiállítást rendezünk  a Táncházban (Székesfehérvár, Malom u. 6.), ahol workshopot is tartunk a nap folyamán, 14–18 óra között.

A kiállításnyitóval kezdődő családi délutánon lehetőség lesz arra, hogy az érdeklődők különböző anyagok felhasználásával készíthessenek használati- és dísztárgyakat. Bemutatjuk az anyagok újrafelhasználásának lehetőségét, mit készíthetünk már kidobásra szánt, vagy szemétnek tartott alapanyagból, vendégül látunk egy ismert youtubert, aki kézműves praktikákat mutat meg és közösen alkot az érdeklődőkkel. Bemutatkoznak különböző népművészeti kismesterségekkel foglalkozó közösségek, akik a mesterségük fogásait mutatják be az érdeklődőknek.

 

Rendező: Matula Természetvédő és Hagyományőrző Egyesület

 

Bővebb információ:

Szili Zsuzsanna
Telefon: +3670/669-9008
E-mail: szili.zsuzsanna@fehervariprogram.hu

 

A pályázat és a kiállítás, valamint az ahhoz kapcsolódó workshop a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00455 számú „Kismesterségek kis ünnepe a székesfehérvári katasztert is megismerő közönség számára” című projekt keretében valósul meg.