Hírek

Mit tervezünk, ha újra együtt lehetünk? – Felicita KTSE

2021. május 12.   SZKKK  

Május elejétől – az aktuális jogszabályi előírások betartása mellett – újra nyitottak a közművelődés terei Székesfehérváron. A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ házai is visszavárják közösségeiket, ezért megkerestük a nálunk „lakó” egyesületeket, csoportokat: milyen terveik vannak az újraindulásra? A Felicita KTSE vezetője, Szijjártó Krisztina is válaszolt kérdéseinkre.

– A folyamatos otthonlét, a rendszeres mozgás hiánya sok gyereket megviselt az elmúlt időszakban. Több szülőtől is hallottuk, hogy van, aki pszichológus gondozására is szorult. A versenytáncosaink járhattak volna edzésre, csakhogy nem volt hova – mondta Szijjártó Krisztina, a Felicita KTSE vezetője. – Több mint negyven éve létezik a klub, 1977-ben alakult, 2001 óta sportegyesületként működik, így a versenyzőink, igazolt sportolóként próbálhattak volna, de a többi művelődési házzal együtt a Felsővárosi és az Öreghegyi Közösségi Ház is bezárt novemberben. Az önkormányzatnak jeleztük a problémát, de sajnos nem kaptunk segítséget, a szülők arany áron béreltek termet a gyerekeknek, hogy gyakorolhassanak a tavaszi versenyekre. Gondot okozott az is, hogy a vidékiek nem tudtak jönni a próbákra, a szülők munkaidőben nem tudták behozni a gyerekeket, és – érthető módon – nem engedték őket tömegközlekedni sem. A márciusi Nyugat-Magyarországi Területi Bajnokságra nem sikerült úgy felkészülni, ahogyan máskor, de a táncosaink a sokkal kevesebb edzés dacára is remekül helyt álltak, több döntős eredmény is született. Persze furcsa volt az üres nézőtér előtt táncolni, a szülők csak kintről, a kivetítőn figyelhették az eseményeket – de legalább már van verseny, ez újra ad motivációt a versenyzőinknek a májusi megmérettetésre is.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a szokott külföldi versenyeket megtartják-e nyáron, pedig az érsekújvári és a nyitrai versenyeken mindig várják a Felicita táncosait, akik rendre szép eredményekkel is térnek haza.

Ami nagy gond, hiszen bevételkiesést is okozott az egyesületnek, hogy az utánpótlás csoportok nem tudtak működni, a szokott gála is elmarad idén. Ezeket a csoportokat valószínűleg csak ősszel tudják majd újraindítani: hiába nyitnak ki ugyanis a művelődési házak, a mostani szabályok – amelyek elvárják a védettségi igazolvánnyal rendelkező szülő kíséretét a kiskorúak mellett – nem igazán teszik lehetővé a normális működést – fogalmazott az egyesület vezetője.

 


 

,