Hírek

Mit tervezünk, ha újra együtt lehetünk? – Fehérvári Bridzs Klub

2021. május 4.   SZKKK  

Hamarosan a közművelődési intézmények is megnyithatják kapuikat, hogy ismét élet költözzön a hosszú ideig kihalt terekbe. Nyitásra készek a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ házai is, ezért megkerestük a nálunk „lakó” egyesületeket, csoportokat: milyen terveik vannak az újraindulásra? Sorozatunk újabb részében a Fehérvári Bridzs Klub vezetője, Tóth Kálmán válaszolt.

Ha kedd, akkor bridzs – akár mottó is lehetne ez a Fehérvári Bridzs Klub tagjai számára. A járvány persze őket is eltávolította az asztaloktól, de nem a kártyától: átálltak az online játékra. Tóth Kálmán arról is beszélt, hogy még a lezárások előtt új helyre költözött a klub. A Fejér Megyei Művelődési Központ megszűnésével el kellett hagyniuk a Művészetek Házát, és most a Kisfaludi Közösségi Házban kapott új helyet az egyesület.

– A ház szép, és aki járt már ott, még novemberben, annak tetszett a terem. A bridzs odafigyelést, komoly koncentrációt igényel, a négy órán át tartó játékhoz csönd, nyugalom kell. A feltételek itt megvannak, de azért többen is megjegyezték: kicsit messze van a várostól – fogalmazott a klubvezető, aki azért bízik abban, hogy a bridzs szeretete idevonzza majd a tagokat, hiszen olyan régen találkoztak már személyesen.

A klub története több mint negyven évre nyúlik vissza: a hetvenes években az alapítók „belopóztak” a VOKE-ba az ultizók közé, onnan nőtte ki magát mostanra önálló egyesületté – mesélte Tóth Kálmán. A lelkes tagok sokat fejlesztették magukat, versenyekre jártak. A klub létszáma ma 50 fős, rendszeresen 24-28-an játszanak a bridzsasztaloknál. Négy éve rendezték meg először a Székesfehérvár Open bridzsversenyt, 2019-ben 25 asztalnál 100 játékos játszott a VOK-ban – mondta a klubvezető. Sajnos a folytonosság a járvány miatt tavaly megszakadt. A bizonytalan helyzet miatt idén még nem tudták elkezdeni a szervezést, de bíznak benne, hogy idén újra asztalhoz ülhetnek a bridzs szerelmesei.

   


 

,