Hírek

Ki lesz a legkreatívabb? Megkezdődött a szavazás!

2020. október 30.   Fehérvári Programszervező Kft.  

Közel száz ötletes pályamű érkezett a „Te vagy a legkreatívabb!” című, az újrafelhasználás jegyében született pályázatra, amelyet a Fehérvári Programszervező Kft. a Matula Természetvédő és Hagyományőrző Egyesület megbízásából hirdetett meg. A legjobb, legötletesebb és legszebb pályamunkák készítői értékes díjazásban részesülnek az alkotásokból rendezett kiállítás megnyitóján, egy díjról pedig a közönség dönt: az online szavazás már meg is kezdődött a kiállításra kiválasztott 43 pályamunka között a Fehérvári Programszervező Kft. Facebook-oldalán.

Régi varrógépállványból készült mosdókagyló, ablakkeretből készült falikép, ágakból született (rén)szarvas, bevásárlókosár egykori farmernadrágból, bogárhotel  – számtalan érdekes és hasznos használati- és dísztárgy érkezett a pályázatra, amelynek kiírásában mindössze annyi állt, hogy otthon fellelhető anyagokból kell készülnie, hasznosnak és szépnek kell lennie. Akinek jó a kézügyessége, tele van izgalmas ötletekkel, csatlakozhatott a pályázathoz.

A pályázatra beküldött közel száz pályamű közül háromtagú zsűri – Nagy Nikolett, a Vörösmarty Színház korábbi kellékese, Tóth Eszter kreatív hobbi tanácsadó és Szili Zsuzsanna, a Fehérvári Programszervező Kft. munkatársa – választotta ki a kiállításra javasolt műveket, összesen 43 alkotást. A legötletesebb pályamunkák készítői értékes díjazásban részesülnek az alkotásokból rendezett kiállítás megnyitóján. A fődíj korosztályonként 40 ezer forint értékű ajándék, illetve ajándékutalvány, a 30 ezer forintos közönségdíjról pedig online szavazás dönt – a szavazás már meg is kezdődött a Fehérvári Programszervező Kft. Facebook-oldalán, ahol egyszerű „lájkolással” lehet voksolni november 5., csütörtök 24 óráig.

Szavazás  »

Az alkotásokból kiállítást rendeznek 2020. november 7-én, szombaton 14–18 óra között a Malom utcai Táncházban, ahol a kiállítással egyidőben workshopot is tartanak. A családi délutánon lehetőség lesz arra, hogy az érdeklődők különböző anyagok felhasználásával használati- és dísztárgyakat készíthessenek. Bemutatják az anyagok újrafelhasználásának lehetőségét, mi készíthető már kidobásra szánt, vagy szemétnek tartott alapanyagból. 

A pályázat és a kiállítás, valamint az ahhoz kapcsolódó workshop a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00455 számú „Kismesterségek kis ünnepe a székesfehérvári katasztert is megismerő közönség számára” című projekt keretében valósul meg.

 
Szavazás  »