Hírek

Zenész családok is rejtőznek az ablakokban

2020. december 11.   Fehérvári Programszervező Kft.  

Székesfehérvári idei, a járványhelyzet miatt online megvalósuló adventi naptárában fehérvári zenész családok is felbukkannak: érdemes minden este hétkor a város közösségi oldalára, a www.facebook.com/fehervar oldalára kattintani, ahol többek között ezek a produkciók is láthatók videó formájában.

Székesfehérváron már sokéves hagyománya van az élő adventi naptárnak, amelynek során a fényfestéssel mesebeli kastéllyá változtatott Városháza homlokzatán minden este kinyílik egy ablak. Az ablakok mögött meglepetés produkciók rejtőznek: színészek, énekesek, zeneiskolások előadásában hallhatunk egy-egy dalt, muzsikát, mesét, verset a karácsonyig tartó időszakban. A Városház téren minden este sokan várják, mi az aznapi meglepetés, ami színesíti és ünnepivé teszi a várakozás időszakát.

Idén ez a naptár a járványhelyzet miatt online, a város közösségi oldalán közreadott videók formájában valósul meg. Öröm az ürömben, hogy ez egyúttal azt is jelenti, kitágulhat az ablak mérete – az online térben a megszokottnál akár többen is „átadhatják” esténként az éppen aktuális adventi meglepetést. Így született az ötlet, hogy a szervezők ismert fehérvári zenész családoktól is kérjenek produkciókat – a város szerencsére bővelkedik a tehetséges muzsikus famíliákban.

A családok örömmel tettek eleget a felkérésnek: Hartyáni Zsuzsanna és kislánya, Kónya Luca, a Kompánia együttes – ahol három Hoffer fivér is zenél –, Kneifel Imre és Kneifel György, Cserta Gábor és fia, Balázs, Horváth Elemér és Horváth Péter, Fóris István és lánya, Zsófi, valamint a Mits család egyaránt küldött produkciókat, amelyeket a várakozás időszakában, egészen december 24-ig láthat-hallhat a közönség a virtuális adventi ablakokban a szóló fellépők között.

Több családi produkciót már láthattak is az esténként nyíló ablakokban, de szentestéig vár még ránk néhány további különleges műsorszám. Előre természetesen semmit nem árulnak el a szervezők, hiszen az adventi naptár lényege a meglepetés. Annyi biztos, hogy klasszikus karácsonyi dalok, könnyűzene, népzene és saját szerzemény is szerepel a zenész-zenés családok műsorában, csupa olyan dallam, amely minden bizonnyal sokak számára szerez majd kellemes perceket.

A műsorszámok, amelyek között ezek a családi produkciók is meglapulnak, minden este hétkor, a város közösségi oldalán, a www.facebook.com/fehervar oldalon láthatók – ha valaki lemaradt valamelyikről, ne keseredjen el, a produkciók később is visszanézhetők és lejátszási listába is rendezettek.

 
 


 

,