Hírek

Mit tervezünk, ha újra együtt lehetünk? – Péntek 3 Tejátrum

2021. május 16.   SZKKK  

Május elejétől – az aktuális jogszabályi előírások betartása mellett – újra nyitottak a közművelődés terei Székesfehérváron. A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ házai is visszavárják közösségeiket, ezért megkerestük a nálunk „lakó” egyesületeket, csoportokat: milyen terveik vannak az újraindulásra? Kérdéseinkre a Péntek 3 Tejátrum vezetője, Bartyik Gábor válaszolt.

– Ami már biztos, az az, hogy nem a korábbi helyen folytatjuk majd a munkát. A központi épületben a színházterem más funkciót kap, nekünk a Felsővárosi Közösségi Házban vagy az Öreghegyi Közösségi Házban ajánlottak másik helyszínt és időpontot – mondta Bartyik Gábor, a Péntek 3 Tejátrum vezetője, akitől azt is megtudtuk: már egyeztetett a tagokkal az új feltételekről. Amint lehet, szeretnék újrakezdeni a munkát. – Nyáron ugyan kicsit nehézkesebb a találkozás, de mi nem szoktunk szünetet tartani, nem színházi évadban gondolkodunk.

Évente egy-egy új darabot hoznak létre az állandó 12 taggal, a cél az, hogy az őszi Paál István Fesztiválra elkészüljön a bemutató – hagyományosan mindig ezzel indul a fesztivál programja. Az amatőr színjátszó találkozót – amelynek célja, hogy bemutatkozási és megmérettetési lehetőséget adjon a nem hivatásos színjátszó csoportoknak, együtteseknek, az ország egész területéről és a határon túlról is – a Matolcsi Miklós Kulturális Egyesület (elnöke szintén Bartyik Gábor) szervezi már egy évtizede. Sajnos a járvány miatt tavaly ez is elmaradt. A tervek szerint idén talán ismét meg lehet majd rendezni, bár a helyszíne egyelőre ennek is kérdéses – mondta Bartyik Gábor.

 

 


 

,