Hírek

Indul a Művészkorzó a belvárosban

2021. június 24.   SZKKK  

A tavaly nagy sikert aratott Művészkorzó visszatér a fehérvári belvárosba: július 3-án, szombaton ismét színészek, zenészek, énekesek szórakoztatják a közönséget, akik „portyázó” hagyományőrző csapatokkal is találkozhatnak majd, de a város jelképei, az óriásbábok is tiszteletüket teszik az eseményen. A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ színes programsorozata, amelynek előadásai minden alkalommal 17 órakor kezdődnek, egészen augusztus 7-ig tart.

A júniusban beköszöntött kánikula jelezte, megérkezett a nyár, ideje van a szórakoztató programoknak is. Tavaly a hosszú bezártság után először a belvárosi Művészkorzón találkozhatott személyesen a közönség régen látott kedvenceivel. A sorozat nagy sikert aratott, a Városház téren és a Zichy ligetben látható, hallható produkciókat élvezettel követték a nézők, törzsközönség is verbuválódott a szombat délutáni eseményekre.

Idén újra várja az érdeklődőket a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális központ által szervezett Művészkorzó. A belvárosi programon augusztus 7-ig minden szombaton 17.00 órától lepik meg a művészek az arra járókat: a Vörösmarty Színház művészei és a tehetségkutató versenyeken megismert fiatalok érkeznek a Városház térre, műsoruk után pedig minden héten más hagyományőrző csapat tart harcművészeti bemutatót. 

Első alkalommal július 3-án várják a közönséget a Művészkorzó fellépői. A Városház téren a Vörösmarty Színház színészeit, Egyed Attilát és Molnár G. Nórát láthatják, és fellép a 2019-es Fehérvár Hangja döntőse, a gitáros-énekes Gyánó Huba is. A Fejér Baranta Hagyományőrző Egyesület tagjai időutazásra hívják a közönséget, bemutatójuk 17.30 órakor kezdődik, szintén a Városház téren, ahonnan csata közben magukkal viszik a közönséget a Zichy ligethez. A Zenepavilonban 18.00 órától a komolyzene kedvelői az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeiből álló vonósnégyes koncertjét élvezhetik: Bondor Erika (hegedű), Nyári Kornél (hegedű), Balogh Zsuzsanna (brácsa) és Valkó Béla (gordonka) játszanak majd a hangulatos környezetben.

Székesfehérváron a nyár elképzelhetetlen a történelmi óriásbábok nélkül, így természetesen az Árpád-házi királyokat idéző méltóságteljes alakok is megjelennek a belvárosban, a Vörösmarty Színház előtt. Szombatonként a belvárosban járók ezentúl mindig más és más bábokkal találkozhatnak majd, „akikkel” közelebbről is megismerkedhetnek, és persze fotózkodhatnak is velük.

A belvárosi Művészkorzó védettségi igazolvány nélkül is látogatható program.

  


 

,