Hírek

Kistelepülési Kultúrkorzó három helyszínen

2021. június 11.   SZKKK  

Kabaréjelenetek, virtuóz magyar férfitáncok, pop- és rockdalok is szerepelnek abban a műsorban, amelyet három megyei kistelepülés, Lovasberény, Seregélyes és Zámoly lakói ingyenesen élvezhetnek július első hétvégéjén. A Kistelepülési Kultúrkorzó program – amelynek megvalósításához a Motívum Kulturális Egyesület a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központtal együttműködésben nyújtott be pályázatot – a Nemzeti Kulturális Alaptól (NKA) elnyert 462 ezer forint összegű támogatásnak köszönhetően jön létre.

A Motívum Kulturális Egyesület legfontosabb célja a kultúra népszerűsítése, a minőségi szabadidő eltöltésének elősegítése. Az egyesület fontosnak tartja, hogy a székesfehérvári kulturális alkotóműhelyeket összefogja, az ott folyó magas szintű szakmai munkát minél szélesebb körben bemutassa a környező településeken is. A Motívum korábban is végzett tájoltató tevékenységet, Fejér megye számos kistelepülésén szervezett kulturális programokat. Az egyesület kiemelt céljának tekinti azt is, hogy a fehérvári vagy a városban tanuló, feltörekvő fiatal tehetségeknek bemutatkozási lehetőséget biztosítson: három éve például a Fehérvári Versünnepen és a Fehérvár Hangja énekes tehetségkutató versenyen döntős fiatalok mutatkoztak be több kistelepülésen, 2019-ben pedig William Golding A Legyek Ura című regénye alapján készült darabot vihették el három kistelepülésre tehetséges diákszínjátszók a Motívum egyesület tevékenysége nyomán.

Ebben az évben a Nemzeti Kulturális Alaptól (NKA) elnyert 462 ezer forintos támogatásnak köszönhetően újabb három település lakóihoz jut el egy sokszínű, minden korosztály számára élvezetes, könnyed, de minőségi kulturális műsor július 3–4-én, szombaton és vasárnap a Kistelepülési Kultúrkorzó program keretében. A műsor egyik résztvevője Székesfehérvár egyik büszkesége, a több mint hetvenéves Alba Regia Táncegyüttes, amelynek tagjai a virtuóz magyar férfitáncok világába kalauzolják el a közönséget. A magyar hagyományos népzene mellett a modern dallamok is megszólalnak: a Fehérvár Hangja verseny 2019-es győztese, Kovács Aliz ismert és kevésbé ismert dalokat ad elő a három faluban. Vidám perceket szereznek a közönségnek a húszéves Prospero Színkör színjátszói, akik kabaréjelenetekkel készülnek a programra.

Az ingyenes előadásokat  július 3-án, szombaton Zámolyon 14 órakor, Lovasberényben 18 órakor, Seregélyesen pedig július 4-én, vasárnap 16 órakor láthatja majd a közönség a helyi művelődési házakban. A program a jelenleg érvényes jogszabályok értelmében csak védettségi igazolvány birtokában látogatható.