Hírek

Botond idézi meg Szent László alakját

2021. július 2.   SZKKK  

Bátor fellépésű, jól beszélő 8–10 éves fiút kerestünk a Székesfehérvári Királyi Napok 2021. augusztus 13-i megnyitóműsorának „Kisfiú” szerepére kiírt meghallgatás során. A castingra négyen jelentkeztek, közülük Pál-Nagy Botondot választotta ki a szerepre a produkció rendezője, Matuz János, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ művészeti intendánsa.

Botond felkészülten érkezett a Felsővárosi Közösségi Házban tartott meghallgatásra, a kötelező szöveg mellett verset is mondott. A 9 éves fiú a Székesfehérvári Munkácsy Mihály Általános Iskola diákja, sok minden iránt érdeklődik, ezek között színpadi dolgok is szerepelnek: nem idegen tőle a versmondás és a bábjáték sem. Ez meglátszott a biztos fellépésén is, hiszen a castingon nem tűnt lámpalázasnak, és akkor sem jött zavarba, amikor a rendező elmondta neki, hogy ha őt választja, mekkora közönség előtt kell szerepelnie és kik lesznek partnerei a színpadon, amikor Szent László királyról beszél.

Botondra vár néhány próba, amikor megismerkedhet szereplőtársaival és a pontos feladattal. A Székesfehérvári Királyi Napok nyitányaként szolgáló Egyensúlyünnep című dramatikus történelmi játékot augusztus 13-án, pénteken 20.30 órakor láthatja a közönség a Nemzeti Emlékhelyen. A különleges előadás megidézi az Árpád-ház nagyok között is legjelentősebb uralkodóit: Szent Istvánt, Szent Lászlót, Könyves Kálmánt, III. Bélát, IV. Bélát, Kun Lászlót és III. Andrást, valamint Szent Erzsébet és Szent Margit alakját. A produkcióban közreműködnek a Székesfehérvári Balett Színház és az Alba Regia Táncegyüttes táncosai, valamint cirkuszművészek is.