Egyéb, Hírek

Tízmillió forint pályázati támogatást nyert az SZKKK

2021. július 1.   SZKKK  

A napokban érkezett a jó hír: a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ sikeresen pályázott a Nemzeti Kulturális Alap tavasszal kiírt pályázatán. Az elnyert 10 millió forintos támogatás a város hagyományos történelmi fesztiválja, a Székesfehérvári Királyi Napok keretén belül az augusztus 20–22. között megvalósuló Koronázási Ünnepi Játékok megrendezését segíti.

A Koronázási Ünnepi Játékok 2013 óta része a város legnagyobb nyári rendezvénye, a Székesfehérvári Királyi Napok eseménysorozatának. A sokszínű történelmi fesztivál – amelynek minden évben résztvevői a királyi óriásbábok –, középkori hangulatot varázsol a belvárosba, minőségi kikapcsolódást kínál az ifjabb és idősebb korosztályoknak egyaránt. A szórakoztató és a történelmi ismeretterjesztést egyaránt szolgáló programok országos hírűek, a fehérváriak mellett évről évre sok turistát vonzanak a koronázóvárosba az ország minden részéből.

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Kulturális Fesztiválok Kollégiuma tavasszal hirdette meg a művészeti értékeket létrehozó és bemutató kulturális fesztiválok megvalósítását segítő pályázatát, amelyen a Koronázási Ünnepi Játékok szervezője, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) igen sikeresen szerepelt. A napokban érkezett az értesítés: az SZKKK 10 millió forintos támogatást nyert a programra.

A Koronázási Ünnepi Játékokat – az érvényben lévő járványügyi jogszabályokhoz alkalmazkodva – idén is megrendezi a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ, az elmúlt évhez hasonlóan a belváros több helyszínén. A hagyományőrző csapatok mellett a város jelképének számító óriásbábok most is megjelennek a rendezvényen, az előző években megkedvelt, az uralkodóház megismerését segítő Árpád-házi Ágbogozó játék mellett idén egy újabb játékkal várja a családokat az eseménysorozat, amelyet ebben az évben augusztus 20–22. között élvezhetnek majd a látogatók a koronázóvárosban.