Hírek

Koncertek a Királyi Napokon

2021. augusztus 18.   SZKKK  

A Székesfehérvári Királyi Napok elmaradhatatlan programjai a könnyűzenei koncertek. Idén a Best of Geszti produkció és az István, a király koncert keresztmetszete kínál alkalmat a felhőtlen szórakozásra. A Zichy-színpad harmadik előadásán pedig a fesztivál zárásaként a város büszkesége, az Alba Regia Táncegyüttes összeállításának tapsolhat majd a közönség. Az események ingyenesek.

A megújított Best of Geszti a legsikeresebb Rapülők, Jazz+Az, Gringosztár és Létvágy dalokat sűríti ütős produkcióba, vizuális izgalmakkal, két nagyszerű, új énekesnővel és a Jazz+Az kiváló muzsikusaival. A sokoldalú Geszti Péter és csapata augusztus 19-én, csütörtökön 20.30 órakor lép a színpadra. 

Szent István napjának estéjén az István, a király rockopera koncert keresztmetszetét hallhatja a közönség. Látványos, modern megszólalású produkció népszerű szólistákkal, a zenei szakma kiválóságaiból álló saját zenekarral, valamint a legprofesszionálisabb látvány- és animáció-technikával érkezik Székesfehérvárra. Az előadásban a címszereplő Feke Pál mellett közreműködik Novák Péter, Szomor György, Herczeg Flóra, Simon Boglárka, Serbán Attila és Sándor Péter. A koncert kezdési időpontja 21 óra.

A fesztivál záróestjén Székesfehérvár büszkesége, az Alba Regia Táncegyüttes produkciója várja a néptánc kedvelőit, akik minden bizonnyal sokan eljönnek augusztus 22-én, hogy megnézzék a Táncünnep című összeállítást. A produkció része lesz az az „Esszenciák” című táncelőadás is, amelyet Majoros Róbert koreográfus és művészeti vezető az Alba Regia Táncegyüttes számára az elmúlt évtizedek alatt legkedvesebbé vált táncanyagaiból állított össze: a „tömény kivonat” bebarangolja a Kárpát-medence három fő táncdialektusát. A műsorban közreműködnek az Alba Regia Alapfokú Művészeti iskola csoportjai és az Alba Regia Táncegyüttes Szenior csoportja. Az előadás 20 órakor kezdődik a Zichy-színpadon.

Best of Geszti fotó: Éder Vera
István, a király fotó: Crescendo Music Kft.

 


 

,