Hírek

Kultúrházak éjjel-nappal: Mindennap értéket adunk!

2021. szeptember 16.   Gyöngyösi Tímea  

Szeptember utolsó hétvégéjén ismét több száz kulturális központ, művelődési ház, közösségi színtér várja az érdeklődőket országszerte és határon túl is változatos és értékes programokkal a 15. Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozaton. Az országos akcióhoz a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ is csatlakozott.

A Kultúrházak éjjel-nappal célja több mint egy évtizede az, hogy minél többen legyenek részesei a közművelődési intézmények által nyújtott kulturális sokszínűségnek, értékelvűségnek. A „Mindennap értéket adunk” szlogennel a szervezők azt üzenik, hogy a közművelődés a hétköznapokban is értékes kultúrát közvetít és teremt. Ezen a hétvégén minden évben jelentősen emelkedik a kultúrházak látogatottsága, amellyel a szervezők bizonyára segítik, hogy máskor is érdeklődjenek az iránt, mi történik a kultúrházakban. Látogatókká váljanak azok, akik esetleg most csak az akció miatt tértek be egy-egy intézménybe, közösségi térbe.

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban (SZKKK) a Fürdő soron szeptember 24-én, pénteken 17 órakor kezdődik Illés Kati cipőtervező kiállításának megnyitója, 18 órakor pedig nyílik a Szevasz, terasz! – Balett-terasz a Székesfehérvári Balett Színház társulatával és Cser-Palkovics András polgármesterrel. A piknik hangulatú beszélgetésen közreműködik a Vörös Janka X NEWSERIES. E programokkal párhuzamosan a Csalai Közösségi Tér négy órától Játszó kuckóval, majd kreatív varrás foglalkozással várja a családokat, az estét pedig pingpongozással zárhatják a sportolni vágyók.

Szeptember 24-én, pénteken és szeptember 25-én, szombaton a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban és közösségi házaiban – Öreghegyen, Felsővárosban, Feketehegy-Szárazréten, Királykúton, Kisfaludon és Csalán – Nagy Szakkörválasztót tartanak, ahol mindenki megismerheti a közösségeket, kiválaszthatja magának vagy gyermekének a házakban működő szakkörök, klubok közül a legmegfelelőbbet. A részletes órarend a www.fehervariprogram.hu/szakkorvalaszto weboldalon tanulmányozható.

Szeptember 26-án, vasárnap 14 órától az SZKKK és a Motívum Kulturális Egyesület a Csónakázó-tó mellett, a Tóparti Teraszon várja a kultúrára és kikapcsolódásra vágyókat. KAMU címmel slam poetry versenyt rendeznek, modern könnyűzenei elemeket népzenei hangszereléssel felvonultató instrumentális világzenei koncertet ad a Zajnal, lesz zenefelismerő játék, plakátkiállítás, könyvcserebere, bemutatkozik a Társasjáték klub, Gyánó Huba énekes-gitáros ad műsort, a programot pedig DJ Ernő Piaf és a Méhkasaula fényfestése zárja.

A Magyar Népművelők Egyesülete által szervezett országos rendezvénysorozathoz alkotói pályázatokat is hirdettek. A #vanképedhozzánk? című fotópályázatra szeptember 23-áig, a #mindentegylapra! közművelődési plakátpályázatra szeptember 25-éig várják a művelődési házak sokszínű programjai során elkapott pillanatokat, élményeket, közösségi és egyéni történeteket megörökítő fényképeket, valamint a 2020-ban és 2021-ben papír alapon is elkészített, a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozatot, a kultúrházak tevékenységét népszerűsítő, saját tervezésű plakátokat a www.kulturhazak.hu weboldalon olvasható feltételek szerint.

Részletes program  »

Nagy Szakkörválasztó  »

 


 

,