Hírek

Kisangyalok kara: idén online

2021. december 19.   SZKKK   Video

Kilenc fehérvári általános iskola diákjainak részvételével, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) szervezésében készült a Kisangyalok karának ünnepi műsora, amelyet idén nem a Városház téren, hanem online és a Fehérvár Televízió ünnepi műsorkínálatában láthat a közönség.

A tervek és a hagyomány szerint idén is a Kisangyalok karának ünnepi műsora nyitotta volna a Fehérvári Adventet a Városház téren november 28-án: az első adventi vasárnapon a város énekelni szerető kisdiákjainak alkalmi kórusában ötszáz gyerek – a Felsővárosi Általános Iskola, a Hétvezér Általános Iskola, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI, a Munkácsy Mihály Általános Iskola, a Talentum Református Általános Iskola, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, a Tóvárosi Általános Iskola, a Vasvári Pál Általános Iskola és a Zentai Úti Általános Iskola diákjai – előadásában hallhattuk volna a legszebb karácsonyi dalokat, meghitt hangulatot varázsolva ezzel a belvárosba. A járványhelyzet nem tette lehetővé, hogy az esemény megvalósulhasson, de a Fehérvár Televízió rögzítette a produkciókat.

Hat éve, 2015-ben hallhatta először a közönség a Kisangyalok karát, amely a Fricsay-díjas Hartyáni Mária énektanár kezdeményezésére született meg – az esemény azóta is népszerű és kihagyhatatlan része a Fehérvári Advent programsorozatának. A járványhelyzet tavaly sem engedte meg a közös éneklést, idén reménykedtünk benne, hogy talán újra megvalósulhat az első gyertyagyújtást ünnepivé tévő esemény. A tanárok és a diákok, valamint az esemény állandó zenei szerkesztője, Cserta Balázs is sokat készült az együtt éneklésre, munkájuk eredménye ez az online Kisangyalok kara, amelyet advent utolsó vasárnapján láthat, hallhat a közönség.


 

,