Hírek

Húsvétváró családi programok több városrészben

2022. április 5.   SZKKK  

Április 9-én, szombaton több helyszínen is várjuk a családokat, hogy közösen hangolódjunk a közelgő húsvétra. Kézműves foglalkozással és a RépaRetekMogyoró Duó interaktív műsorával készülünk 10 órától a Kisfaludi Közösségi Házban, 14 órától húsvéti hangolódásra hívjuk a városrészben élőket a Csalai Közösségi Térbe, 15 órától pedig nyuszisimogató, a húsvéthoz kapcsolódó kézműves foglalkozások, arcfestés és meseelőadás is várja a családokat a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban. 

Húsvéti készülődés Kisfaludon

Kézműves foglalkozással és a RépaRetekMogyoró Duó interaktív műsorával várja a városrészben élő családokat április 9-én, szombaton 10 órától a Kisfaludi Közösségi Ház. A belépés ingyenes.  

A tíz órakor kezdődő kézműves foglalkozáson apró ajándékokat, húsvéti dekorációt készíthetnek a gyermekes családok. A RépaRetekMogyoró Duó délben induló interaktív zenés műsora óvodásoknak, iskolásoknak, kicsiknek és nagyoknak egyaránt szól, de a szülők és nagyszülők számára is kellemes kikapcsolódás. „Mi mindig tanítunk valamit, sokat táncolunk, utazunk, vonatozunk és sosem érkezünk üres kézzel. A színes kiegészítők már elhagyhatatlanok műsorainkból: sok-sok pompon, csörgők, fejbábok, fűszoknyácskák és számos más kellék várja, hogy a gyerekek magukra öltsék őket – és a buborékfújót sem hagyjuk soha otthon” – mondja műsoráról a duó.

Húsvéti hangolódás Csalán

Húsvéti hangolódásra hívja a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a városrészben élőket a Csalai Közösségi Térbe: április 9-én, szombaton az ünnepi készülődés jegyében telik a délután 14 órától. A belépés ingyenes.

Kettőtől a RépaRetekMogyoró duó interaktív műsorát hallhatják a vendégek. Zene, tánc, játék és móka – a Demeter Zsuzsanna és Kis Dóra alkotta páros számára nincs fontosabb, mint hogy a gyerekek minden alkalommal jól érezzék magukat. Interaktív, az ünnepekhez, az évszakokhoz kapcsolódó műsoraikban változatos zenei stílusokkal, ritmusos dalokkal, közös mozgással varázsolják el közönségüket, legyen az óvodás vagy kisiskolás korosztály.

A zenés műsor után három órától kézműves foglalkozások várják a résztvevőket, amelyeken apró ajándékokat, húsvéti dekorációt készíthetnek a közelgő ünnepre.

Húsvétváró Szárazréten

Nyuszisimogató, a húsvéthoz kapcsolódó kézműves foglalkozások, arcfestés és meseelőadás is várja a családokat április 9., szombaton délután a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban a Fejér Megyei Népzenei Egyesület szervezésében. A vendégek délután háromtól hatig kellemes órákat tölthetnek a szép környezetben, ahol az udvari játékok, a nyuszi-teke mellé többféle programot kínálnak a szervezők. A belépés ingyenes.

Mindig nagy siker az arcfestés, ez most sem marad el, 15.00–16.00 óra között válogathatnak a minták között a gyerekek. A börgöndpusztai állatsimogató közreműködésével lehetőség lesz élőben találkozni igazi nyuszikkal a nyuszisimogatóban. Három órakor kezdődnek a kézműves foglalkozások, amelyek szintén húsvéti témájúak: báránydíszt és más, az ünnephez illő díszeket készíthetnek a program résztvevői.

Négy órakor kezdődik az Éljenek a nyuszik! című, élőszereplős, zenés mese a Mesekocsi Színház előadásában. Tapsi, a szorgos nyuszilány éjt nappallá téve tojást fest. Már olyan sokat dolgozik, hogy szinte belebetegszik. Azt sem veszi észre, hogy Ralábé, a róka becserkészi, és meg akarja őt fogni. Szinte az utolsó pillanatban lép közbe Tepsi, aki a gyerekekkel együtt Tapsi segítségére siet. A mese végére kiderül, hogy elkészülnek-e a tojások időre. A Mesekocsi Színház vidám társulata 2006 óta szórakoztatja a gyermekeket, családokat mesejátékaival, bábelőadásaival, bohóc- és bűvészműsoraival, gyermekkoncertjeivel. Megalapították a BumBum Együttest, készítettek több gyerekdalos CD-t, videóklippet, rendszeresen szerepelnek televíziós és rádiós gyermekműsorokban, nyári színjátékos táborokat is szerveznek gyerekeknek.

Az ingyenes program a Tematikus programsorozatok, klubfoglalkozások szervezése Székesfehérváron a TOP-6.9.2-16-SF1-2018-00001 projekt részeként valósul meg.


 

, ,