Hírek

Akit szeretnek, annak az élet öröm

2022. május 19.   ÖKK  

Soltész Rezső, az egyik legnépszerűbb magyar popzenei előadó műsorát élvezhették a szépkorúak csütörtökön délután az Alba Regia Sportcsarnokban. A szórakoztató programmal a város már hosszú évek óta megajándékozza idős polgárait, a nyugdíjasklubokat és egyesületeket, így fejezve ki köszönetét egész éves munkájukért, támogatásukért és együttműködésükért. A nézőtéren helyet foglalókat Vargha Tamás országgyűlési képviselő és Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a város nevében.

A találkozás öröme és a régvárt műsor miatti izgalom hangjai töltötték meg csütörtökön délután az Alba Regia Sportcsarnokot. A járványhelyzet miatt, a nyugdíjas szervezetek vezetőivel egyeztetve, többször is el kellett halasztani a város hagyományos, nyugdíjasoknak szóló ajándékműsorának megrendezését – éppen ezért a szépkorúak türelméért mondott elsőként köszönetet Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője. Mint kiemelte, idén két karácsonyi koncerttel is kedveskedik az idősebb generációnak a város: a tavalyi előadás mostani pótlásával, valamint a decemberre tervezett idei ünnepi programmal. Az országgyűlési képviselő saját családját hozta példaként, amelyen bemutatta a generációk közötti kapcsolat és egymás segítésének fontosságát. Végezetül valamennyi jelenlévőnek megköszönte, hogy vállalták a gyermekneveléssel járó feladatokat, most pedig nagyszülőként segítik a fiatalokat.

A célunk, hogy minél több embernek okozhassunk örömet, szerezzünk egy kellemes délutánt – hangsúlyozta dr. Cser-Palkovics András. Majd egy néhány héttel ezelőtti programot elevenített fel, amikor egy kedves, éppen a századik születésnapját ünneplő fehérvári hölgyet köszöntött fel. Mint mesélte, az unokák néhány másodperc alatt zenét, muzsikaszót varázsoltak az ünneplésen. „Azt láttam ezen a kedves hölgyön, hogy abban a pillanatban elkezdett mozogni, táncolni, mosoly ült az arcára, látszott rajta, hogy évtizedeket fiatalodott. Egy ígéretet vettem ki belőle, hogy a 105. születésnapján is köszönthetem majd. Merthogy a muzsikaszó fiatalon is tart. Remélem, ez a mostani alkalom is szép példája lesz ennek, és kívánom, hogy nagyon sokszor tudjunk még találkozni!” – zárta köszöntőjét Székesfehérvár polgármestere.

„Akit szeretnek, százhúsz évig él” – énekelte Soltész Rezső, aki műsorának első dalával reflektált a korábban elhangzott gondolatokra, és boldog éveket, a délutánra pedig jó szórakozást kívánt a fehérvári szépkorúaknak. A régvárt előadásban – egy kivételével – csupa régi sláger, sokszor énekelt dallam hangzott fel a közönség örömére. Az énekes a zeneszámok között is szóval tartotta a jelenlévőket, felelevenítve számos a saját életében és az elmúlt évtizedekben a könnyűzenei életben résztvevő művészként megélt pillanatot.

Szöveg: Stettler Zsuzsanna, fotó: Simon Erika (ÖKK)