Hírek

Dizájnvásár volt a Csónakázó-tónál

2022. június 18.   SZKKK  

Rendhagyó finisszázzsal zárult a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban rendezett Slow fashion 4.0 kiállítás: piknikhangulat, színes dizájnvásár fogadta szombaton a Csónakázó-tó partján sétálókat. Szerencsés Gabo divattervező mellett több magyar tervező vett részt a vásáron, egyedi ruhákkal, táskákkal, különleges ékszerekkel. A workshopokon a zero waste jegyében maradék bőrből készültek karkötők, kulcstartók. A látvány mellé délután DJ Kátai szolgált zenével.

A kánikulai hőségben az árnyat adó fák alatt állították fel a sátrakat, ahol már délelőtt is láthatták az érdeklődők a dizájnvásárra érkezett tervezők munkáit. A szombaton bezárt tárlat kiállítója, a főként női ruhákat tervező Szerencsés Gabo mellett az érdeklődők láthatták a Lampala, azaz Karakó Zsana egyedi fa gyűrűit, aki 3D nyomtatott fa, bőr és ásványok kombinációjából készült ékszereket és kis színes táskákat is hozott a tópartra. Király Fanni és Gera Noémi ékszerei mellett is muszáj volt megállni, már csak azért is, mert a mindketten szívesen válaszoltak a nézelődők kérdéseire, beavatva őket a tervezés, alkotás folyamatába.

A látogatók sokféle stílust, anyagot láthattak a tóparton, például Sustik Krisztina elegáns és a sportos stílust ötvöző ruháit, kabátjait, vagy az Illéssy Lenke alapította ille-olla csodás színekben pompázó nyári ruháit, de a Camou, vagyis Fehér Beatrix divattervező munkáit is – ezek különlegessége, hogy a tervező saját fotóival díszíti az anyagokat, a használója így akár egy várost is magával vihet –, és a fehérvári Szabó Anikó textiljeivel is találkozhattak az este hétig tartó eseményen, ahol a látvány mellé DJ Kátai adott zenei kíséretet. Többen kihasználták a lehetőséget és egyszerűen csak leültek a színes, hangulatos helyszínen egy beszélgetésre, egy kis zenehallgatásra.

A finisszázson Szerencsés Gabo workshopokat is tartott az érdeklődőknek. A tervező számára fontos a környezettudatosság, munkájában igyekszik a maradék anyagokat is hasznosítani, így természetesen a tóparton is a zero waste, az újrahasznosítás jegyében folyt a munka: színes bőrdarabokat felhasználva karkötőket, kulcstartókat készíthettek a résztvevők.