Adventi jazzpéntek Harcsa Veronikával és Gyémánt Bálinttal

2022. május 18.   SZKKK  

Mikor:
2022. december 9., péntek @ 19:00 – 20:30 Europe/Budapest Időzóna
2022-12-09T19:00:00+01:00
2022-12-09T20:30:00+01:00
Hol:
Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ
Székesfehérvár
Fürdő sor 3.
Költség:
1500 Ft
Kontakt személy:
Kopcsai Margit
+3620/665-7583

Adventi jazzkoncertre hívja a műfaj kedvelőit a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ: a népszerű ének-gitár duó, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint érkezik a Fürdő sori épületbe december 9-én, pénteken este hétkor. A koncertre már csak a helyszínen, a koncert előtt váltható belépő. 

Advent idején sokféle zenei program várja a fehérváriakat, a jazz kedvelőit például december 9-én, pénteken este az SZKKK központi épületébe, a Csónakázó-tó partjára várják. A 19 órakor kezdődő koncerten a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint duót hallhatják az érdeklődők.

A népszerű ének-gitár duó különleges színfoltja a hazai, de a külföldi zenei életnek is. Az Európa-szerte elismert zenészpáros, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint együttműködése a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen töltött éveikre nyúlik vissza. Akusztikus duójuk vált a legfontosabb közös formációjukká, és bár legutóbbi két lemezüket kvartettben rögzítették két belga zenésszel, közös munkájuk magja továbbra is a duó felállás. Kidolgozták, hogyan lehet a legteljesebb hangzást elérni mindössze egyetlen gitárral és énekhanggal, valamint a személyes ihletettségű, mélységet, felszabadultságot és humort magukban hordozó dalaikkal. Az énekesnő sokszínű, helyenként hangszerszerű hangja és a gitáros basszusokban gazdag gitárhangzása kettejük nyughatatlan kísérletező kedvével, intuitív egymásra hangoltságával teremt komplex és izgalmas zenei élményt. A mintegy negyven országot és számos fesztivált megjárt duó koncertjein a néző kreatív, kísérletező, műfajokat elegyítő zenei történeteknek lehet a fültanúja.