Hírek

Mozgás minden mennyiségben

2023. április 20.   SZKKK  

Május elsején hagyományosan sporttal ünnepel a város: a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ idén tizenkettedik alkalommal rendezi meg a Sportmajálist. A rendezvény idén is a várost átszelő, több ezer sportolót és rajongót összefogó felvonulással indul a Petőfi-szobortól, ezt pedig bemutatók és edzések követik a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központban, ahol a profik és a kezdő mozgolódni vágyók együtt edzhetnek.

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ felhívására félszáz egyesület, szervezet jelentkezett, a várost átszelő felvonuláson több mint kétezer sportoló vesz részt, így ismét népes és színes – egyenpólóba, melegítőbe öltözött, zászlókkal „felszerelkezett” – tömeget láthatnak majd a nézelődők május elsején, hétfőn.

A sportegyesületek reggel fél kilenckor a Petőfi-szobornál találkoznak, ahol a polgármesteri köszöntőt követően adják át a Székesfehérvár Sportjáért elismeréseket. A díjátadó után induló látványos menetben negyven egyesület amatőr és profi sportolói vonulnak fel a Palotai út – Ligetsor – Bregyó köz útvonalon a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar és a Brassdance zenekar kíséretével. A felvonulás élén hagyományosan a zászlóvivők járnak, a jól ismert profik mellett tehetséges, fiatal sportolókat is láthatunk majd, az ő kezükben érkezik a zászló a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központba.

A Sportmajálison az egyesületek az egész napos kitelepülés mellett bemutatókkal is igyekeznek felhívni magukra a figyelmet: 10.15-től délután ötig folyamatosan váltják egymást az egyesületek bemutatói, a közönséget is megmozgatva. A bemutatók sora a közönséggel közös, egyórás QueenBody edzéssel zárul: a zene, a mozgás és az együtt mozgás során a résztvevők egyszerre égetik a zsírt és formálják a testet.

Nagyszínpadi produkciók most nem lesznek, viszont az SZKKK ismét megszervezi azt a sorversenyt, amelynek néhány éve nagy sikere volt: általános iskolások és a város ismert sportolói, sztárjátékosai közös csapatokat alkotva vesznek részt a 13 órakor kezdődő játékos vetélkedésben.

A bemutatók mellett további programoknak is helyet ad a Sportmajális: az extrém sportok kedvelői a 65 méteres Exatlon-pályán, a mászófalon és az eurobungee-n tehetik próbára magukat, és a darts focival is megismerkedhetnek. Idén is lesz Streetball majális – erre április 24., hétfő 12 óráig nevezhetnek a csapatok a jelentkezes.dkka@gmail.com e-mail címen a csapatnév, játékosok névsora, korosztály megjelölésével; a nevezési díjat a helyszínen kell fizetni. Az eseményen görhoki csapatok is megmérkőznek egymással, 15 órától pedig minden érdeklődő kipróbálhatja ezt a sportágat is.

A nagyszabású programon a Székesfehérvárra települt NATO-alakulatok közül bemutatkozik a nemrég a kezdeti műveleti képességet elért HQ MND-C, azaz Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság is. A rendezvényen a HQ MND-C, valamint az irányítása alatt működő magyar és szlovák NATO Erőket Integráló Elemek (NFIU-k) tagjaival is találkozhatnak a látogatók. A katonák játékos foglalkozásokat tartanak gyerekeknek, az érdeklődőket megismertetik szerteágazó tevékenységükkel és felszerelésükkel.

Részletes program »