Hírek

Wednesday klónok Kisfaludon

2023. május 21.   SZKKK  

Kisebb és nagyobb rajongók hada várta kedvenc sorozathősét szombaton a kisfaludi gyereknapi délutánon: a cosplay műsor siker volt, de jól szórakozott az ifjú közönség a Mesélő Bőrönd Társulat előadásán is. A gyerekek kézműveskedhettek és népi fajátékokkal is játszhattak a szép időben a családi programon.

A gyereknapi délután szervezői jól gondolkodtak, Wednesday Adams neve jó hívószó volt: a gyerekek közül többen a sorozathős kiköpött másaként érkeztek a programra, mások meg a pólójukon „hozták” el magukkal kedvencüket.  Az interaktív cosplay műsor nagy sikert aratott, a kerettörténet tetszett az ifjú közönségnek, akik egyébként – a szereplőknek köszönhetően – maguk is részesei lehettek az előadásnak. Nagy sikert aratott a játék végén a cukorkaágyú, amit a szereplők a gyerekkel közösen sütöttek el – a közös játékot természetesen közös fotók készítése követte a népszerű hősökkel.

A délután folyamán arra is volt lehetőség, hogy Wednesday hajfonatához egészen hasonlót „szerezzenek” maguknak a kis rajongók, a hajszobrászok alaposan felkészültek, hajlakkkot is szórtak a jelentkezők fejére – lehet, hogy a következő napokban néhány gyerek ülve alszik és hajat mosni sem enged majd, hogy minél tovább megőrizhesse az ékességet a fején.

A Mesélő Bőrönd Társulat, Arany Réka és Udvari Péter  A szorgos és a rest lány című mesét hozta el Kisfaludra. Ebben az előadásban is „szereplővé” lehettek a gyerekek, a mesélők ugyanis már az elején bevonták őket a játékba: azt a bizonyos mesélő bőröndöt kinyitva kiderült, hogy elfelejtettek mesét csomagolni bele, így a szereplők a gyerekekkel közösen „varázsoltak” bele mesét. Időnként bizony kihívás volt a hagyományos mederben tartani a történetet: például, amikor a férfi mesélő a jelmezét magára öltve feltette a „Ki vagyok én?” kérdést, „Bud Spencer” volt a válasz, amikor pedig a süvegét is a fejére tette, többen tippeltek törpére… Ezek a vidám közjátékok megdolgoztatták a mesélőket, de a mese végére azért a jó lány elnyerte jutalmát, az elkényeztetett lusta pedig méltó büntetését.

A gyerekek élvezték a napot: folyamatosan forgott a körhinta, a népi fajátékok is mosolyt csaltak az arcokra – a gólyalábazást és a páros sítalpat szokás szerint nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is kipróbálták –, a kézműves foglalkozáson gyöngyöztek, és a mostanság szintén népszerű Izé kézmintafestést is többen kipróbálták a közösségi ház melletti focipályán rendezett eseményen. 

Fotó: Lőrincz Miklós


 

, ,