Hírek

Mesés gyereknap Csalán

2023. június 4.   SZKKK  

Játékos családi programot, gyereknapi délutánt szervezett a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ június első vasárnapján Csalán. Az eseményre ellátogatott Elza és Anna hercegnő a Jégvarázsból, interaktív játékokkal szórakoztatva a gyerekeket, majd Mihályi Réka énekesnő vette birtokba a színpadot, aki két bábművész, Szabados Böbe és Szilner Olivér segítségével vonta be a gyerekeket a produkcióba.

Kézműves foglalkozás, kosaras körhinta, népi fajátékok sora várta az eseményre érkező gyerekeket, még olyan klasszikus táblajáték is előkerült, mint a megunhatatlan malom. A rendezvény helyszíne a Török Ignác utcában található játszótér volt, így minden adott volt, hogy a gyerekeknek tartalmas vasárnap délutánjuk legyen.

Hamarosan megérkeztek a várva várt hercegnők a népszerű meséből, a Jégvarázsból. A „várva várt” szó szerint értendő: néhány kislány hercegnő jelmezben, többen pedig jégvarázsos pólóban jöttek a gyereknapra, hogy majd megfelelő viseletben csatlakozhassanak a remélt báli forgataghoz. A gyerekek nagyon alaposan ismerték a mesét, pontosan tudták, hogy Elza és Anna hercegnők Arendelle-ből utaztak idáig, így aztán az apróságok egyike váratlanul fel is tette a „Mivel jöttetek Csalára?” kérdést. A hercegnők nem jöttek zavarba, és bár Arendelle a mesében leginkább hajóval közelíthető meg, de Csalára mégsem jöhettek azzal, ezért a „lovas szekérrel” volt a válasz.

A gyerekek jól számítottak, valóban elkísérhették a bálba a hercegnőket – rengeteg játék, közös tánc, dal és hófelhő-varázslás fűszerezte a délután első színpadi műsorát, ami természetesen közös fotózással zárult.

A hercegnőket sokkal kisebb mesehősök váltották a színpadon: Masni és Pocó, a két bábfigura – akiket két professzionális bábművész, Szabados Böbe és Szilner Olivér keltett életre – a történet szerint még ovis, ahogy a nézőtéren helyet foglalt gyerekek többsége is. A két bábfigura Mihályi Réka gyerekdalait kötötte össze történetekkel – a dalok és a történetek oktató és egyben szórakoztató jellegűek.

Már az első percekben kiderült, hogy Pocónak épp szülinapja van, így Mihályi Réka és Masni a gyerekekkel közösen szülinapi, sőt, a számos fülhúzás okán „fülinapi” bulit csapott Pocónak. Pocó a szülinapjára biciklit kapott, így a kétkerekűzés megtanulására is épült egy történet, majd a hencegés is előkerült, mint rossz tulajdonság. A gyerekek ellátogattak Gézengúziába, szóba került az óvoda és a többek számára közelgő iskola is. Sok mókával, közös játékkal és tánccal ért véget a csalai gyereknapi délután.

Fotó: Lőrincz Miklós

 


 

, ,