Hírek

Az első adventi vasárnapon lép fel a Kisangyalok kara

2023. október 3.   SZKKK  

Bár a vénasszonyok nyara még javában tart, a szervezők már az adventre készülődnek: a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ meghívására kedden délután a Felsővárosi Alkotóházban találkoztak azoknak a kórusoknak a vezetői, amelyek idén a Kisangyalok karát alkotják majd. A több száz kisdiákból összeálló énekkar december 3-án, vasárnap az első gyertyagyújtás előtt lép a közönség elé a Városház téren.

Ebben az évben is a Kisangyalok karának műsora nyitja a Fehérvári Advent programját. A kedves és szép hagyomány nyolc éve indult, 2015-ben hallotta először a közönség a város iskoláiból az alkalomra összeállt, több száz gyerek hangját egyesítő énekkart. Az adventi gyerekkórus ötlete a Fricsay-díjas Hartyáni Mária énektanártól származik: a városban jól ismert, ma már nyugdíjas zenepedagógus kezdeményezése támogatásra talált, így lett mostanra már visszatérő, várt eseménnyé a gyerekek adventi fellépése.

A Kisangyalok karának műsorában lesznek ismertebb dalok, amelyek előadásába akár a hallgatóság is bekapcsolódhat, és lesznek olyanok is, amelyeket talán most szeret meg a közönség. Az ismertebbek közül hallhatjuk majd például a Pásztorok, pásztorok, A kis Jézus megszületett, a Pásztorok, keljünk fel és a Soha nem volt még című dalokat, de elhangzik az Idvezlégy, kis Jézuska, a Szíves gazda, házadra vagy a Jöjjetek, ó hívek című dal is. A kórusok az iskolában készülnek, de a bemutatóhoz közeledve közösen is próbálnak majd az adventi fellépés előtt.

Idén eddig tíz iskola jelezte részvételét a Kisangyalok karában: a Hétvezér Általános Iskola, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI, a Kossuth Lajos Általános Iskola, a Munkácsy Mihály Általános Iskola, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a Szent Imre Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda, a Széna Téri Általános Iskola, a Táncsics Mihály Általános Iskola, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, valamint a Zentai Úti Általános Iskola gyerekeinek hangját hallhatja majd a közönség a belvárosban, a karnagy Polgár Zoltánné, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI tanára lesz.

A jelentkezés nincs lezárva, október 15-ig még jelentkezhetnek az iskolák a kórusban való szereplésre az orosz.julia@fehervariprogram.hu e-mail címen.