Farsangi álarcos mulatság Öreghegyen

2023. február 1.   SZKKK  

Mikor:
2024. február 10., szombat @ 16:00 Europe/Budapest Időzóna
2024-02-10T16:00:00+01:00
2024-02-10T16:15:00+01:00
Hol:
Öreghegyi Közösségi Ház
Székesfehérvár
Fiskális út 93.
Költség:
1000 Ft
Kontakt személy:
Fiáth Beáta
+3670/651-9273

Jelmezes farsangi mulatságba várja a családokat a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ február 10-én, szombaton az Öreghegyi Közösségi Házba. A 16 órakor kezdődő eseményen farsangi álarcot készíthetnek a résztvevők, akiket csillámtetoválás és arcfestés is vár, emellett Andi bohóc interaktív műsora és a Batyu Színház mesejátéka is szórakoztatja a közönséget. A mulatságra már váltható belépő a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon – felnőttek számára a rendezvény ingyenes. Belépés csak jelmezben vagy maszkban.

A farsang, a jókedvű mulatságok ideje hagyományosan vízkereszt után kezdődik és hamvazószerdáig, idén február 14-ig tart. Az óvodás, kisiskolás gyerekek körében ilyentájt már nagy az izgalom: ki milyen jelmezben jelenik majd meg, hogy lenyűgözze a többieket. A készen kapható, divatos jelmezek mellett sokan maguk készítenek kreatív öltözéket.

Részletes program:

16.15 Andi bohóc interaktív műsora

17.00 Jelmezes felvonulás a színpadon

18.00 A furfangos székely mese – a Batyu Színház előadása

16.00–19.00 Csillámtetoválás, arcfestés, farsangi álarc készítése

Jegyvásárlás »

Az ötletek, a jelmezek és maszkok bemutatására az Öreghegyi Közösségi Ház is lehetőséget teremt február 10-én, szombaton: jelmezes farsangi mulatságba várják a kicsiket és nagyokat. A délután négykor kezdődő, este hétig tartó program kézműves foglalkozásán farsangi álarcot készíthetnek a résztvevők. A jelmezeket és maszkokat csillámtetoválással és arcfestéssel is ki lehet egészíteni, és a teljes „viseletet” 17 órától a színpadon is bemutathatják a résztvevő gyerekek.

Andi bohóc interaktív műsora negyed ötkor kezdődik. A jelenlévők ajándék lufit is kapnak, amit Andi bohóc kívánság szerint hajtogat meg számukra: pillanatok alatt születnek a mese- és állatfigurák, szívecskék, virágok – bármi, amit a közönség szeretne és szívesen visz haza.

A farsangi rendezvényt a Batyu Színház 18 órakor kezdődő Furfangos székely mese című előadása zárja, amely A székely menyecske meg az ördög című bukovinai mese alapján született. A történet főhőse, a székely menyecske nyelve igen pörgős volt, sose azt csinálta, amit kellett volna, ezért párjának, a földjükön szorgalmasan dolgozó székely parasztembernek gyakran meggyűlt vele a baja. Sőt, nemcsak neki, de még az ördögnek is…

A mulatságra a 3–14 év közötti gyerekeknek 1000 forintos árban váltható belépő a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon – felnőttek számára a rendezvény ingyenes. Belépés csak jelmezben vagy maszkban.

Az esemény sajtónyilvános.