Hírek

Közös alkotás és koncertek a fesztiválon

2024. május 18.   SZKKK  

Könnyűzene, komolyzene, színház, workshopok gyerekeknek és felnőtteknek, borterasz – tartalmas programokat kínált a Kortárs Művészeti Fesztivál szombati napja a tóparton és a belvárosi Bartók Béla téren. A napot a Blahalouisiana koncertje zárta.

Az alkotás jegyében teltek a fesztivál szombati napjának első órái a tóparton: a gyerekek kavicsokat festettek nagy lelkesedéssel, a felnőtteket Szerencsés Gabo divattervező, iparművész ékszerkészítő workshopja várta.

A Székesfehérvári Művészek Társasága Bartók Béla téren látható szabadtéri projektjei és kiállításai között három workshopra is invitálta az érdeklődőket: Paczona Márta textilművész a tufting design, vagyis a kézzel tűzött szőnyegtechnika rejtelmeibe vezette be az érdeklődőket, a Papírforma, vagyis Varga Gábor Farkas grafikusművész és Simon Ágnes workshopján egyedi vászontáskák és nyomott pólók készültek, Revák Katalin és Végvári Beatrix irányításával pedig gipszbe mártott textileket lehetett festeni.

A színházteremben a BIPP Társulat improvizációs előadásán és workshopján a közönség bevonásával születtek történetek.  Csalár Bence divatújságíró, divatszakértő a kiállítóteremben látható Eredet című kiállításhoz kapcsolódva a fenntartható divatról tartott előadást. A fesztivál idején nyitva tart a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ legfelső, negyedik emeleti terasza a csillagda tövében – innen remek kilátás nyílik a Csónakázó-tóra és környékére, és a kilátást élvezve borokat is lehetett kóstolni.

A szabadtéri színpadon elsőként Szabó Roland, az idei Diáknapok könnyűzenei kategóriájának győztese, a 2023-as The Voice versenyzője lépett fel kedvenc dalaival, köztük Molnár Ferenc Caramel Szállok a dallal című szerzeményével, amelynek hatására annak idején énekelni kezdett.

Ács Dominika fuvolaművész, Dobri Dániel zeneszerző és Nagy Péter színművész, rendező az Átlépésben/In transition című, hangszerekre és emberi (nem mesterséges) gondolatokra komponált igazságkeresést hozta el a fesztivál ezen estéjére.

A napot a Blahalouisiana, a nagy hazai fesztiválok népszerű zenekarának koncertje zárta.

 

Fotó: Papírforma, Stáczer Lívia és Lőrincz Miklós


 

,