Hírek

Utcabáli hangulatban zárult a fesztivál

2024. május 19.   SZKKK  

Családi programokkal indult, zenei produkciókkal zárult a Kortárs Művészeti Fesztivál vasárnapi napja a Csónakázó-tó mellett: a közönség a Soharóza kísérleti kórust és Harcsa Veronikát, Szabó Balázst és Vecsei H. Miklóst és a Kéknyúl zenekart láthatta, hallhatta.

A délutáni órákban alkalmi csibészek, gólyalábasok lepték el a tópartot, játékba hívva a gyerekeket és szüleiket. Akrobataszámok, zsonglőrködés, vonatozás és mindez gólyalábon előadva: az ember mindig ámultan figyeli ezeket a produkciókat.

A gyerekek számára ismét volt kavicsfestés – ezúttal is látványos és érdekes alkotások születtek az ügyes kezek munkája nyomán. A fesztivál zárónapján is sokan voltak kíváncsiak a negyedik emeleti teraszra, ahol a kilátást élvezve borokat lehetett kóstolni.

A zenei programok sorát a Soharóza kísérleti kórus és Harcsa Veronika hangélmény workshopja nyitotta, amelybe a közönség is aktívan bekapcsolódott.

Versek, dalok, történetek hangzottak el Szabó Balázs és Vecsei H. Miklós szuggesztív és szubjektív előadásán, amely népes közönséget vonzott. Saját személyes történeteiket osztották meg a jelenlévőkkel, a történeteket Cseh Tamás dalaival kötötték össze.

Emese&Nagyi&Isu, a Diáknapok könnyűzenei kategóriájának arany minősítésű zenekara folytatta a zenei programot; a napot és a fesztivált a Kéknyúl zenekar utcabáli hangulatú koncertje zárta: sokan perdültek táncra a színpad előtt.

Fotó: Lőrincz Miklós

 


 

,