A te szemed! – Workshop

2023. február 1.   Lőrincz Miklós  

Mikor:
2024. január 27., szombat @ 16:00 Europe/Budapest Időzóna
2024-01-27T16:00:00+01:00
2024-01-27T16:15:00+01:00
Hol:
Öreghegyi Közösségi Ház
Székesfehérvár
Fiskális út 93.
Költség:
Ingyenes
Kontakt személy:
Fiath Beáta
+3670/651-9273

A te szemed! címmel rendez ismeretterjesztő délutánt január 27-én, szombaton 16 órától az Öreghegyi Közösségi Ház. Az ingyenes eseményen szemorvos, optometrista és optikus ad tanácsokat látásunk javítása érdekében, lesz szemsmink-tanácsadás és arcjóga, valamint szó esik a szemkörnyék ápolásáról is.

A szem az egyik leginkább összetett érzékszervünk, fukciói közé tartozik a látás, a fény érzékelése, a térlátás és a színek érzékelése. Alkalmazkodik a fény- és a távolságviszonyokhoz, de funkciói idősebb korban általában romlanak, pedig az éles látás elengedhetetlen a komfortos mindennapokhoz és a hatékony munkavégzéshez.

Az ismeretterjesztő délutánon az Öreghegyi Látáscentrum munkatársai – dr. Szakonyi Éva szemész szakorvos, Simondán Hajnalka optometrista, látszerész és Tánczos Réka látszerész – tartanak előadást, tanácsadást és bemutatót szemünk egészsége érdekében. Beszélnek a leggyakoribb látásproblémákról, azok tüneteiről, hiszen, ha időben sikerül felismerni a problémát, akkor megállítható a látás romlása, és a mindennapi élet is visszatérhet a megszokott kerékvágásba. Szó esik a smink- és napszemüvegekről is, és ezeket ki is próbálhatják a résztvevők.

Táskás, karikás szemek, ráncok a szem körül? A rendezvényen a szem környékét is szakemberek  „veszik szemügyre”: Seprényi Melinda kozmetikus tart szemsmink-tanácsadást és beszél a szemkörnyék ápolásáról. Az eseményen Radics Tímea arcjógaoktató segítségével ki lehet próbálni az arcjógát is, azt a természetes módszert, amely fiatalítja a megjelenést: az arcizmok lazításával visszaállítja azok természetes hosszát, ezzel csökkentve a feszültséget az arc területén, így a ráncokat is.

A rendezvény ingyenes.