Animóka – kreatív családi délután (Minden hely elkelt!)

2023. november 4.   SZKKK  

Mikor:
2023. december 9., szombat @ 15:00 – 18:00 Europe/Budapest Időzóna
2023-12-09T15:00:00+01:00
2023-12-09T18:00:00+01:00
Hol:
Öreghegyi Közösségi Ház
Székesfehérvár
Fiskális út 93.
Költség:
Ingyenes
Kontakt személy:
Kopcsai Margit
+3620/665-7583

A mesék és animációs filmek kedvelői számára szervez ingyenes kreatív családi délutánt a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) az Öreghegyi Közösségi Házban december 9-én, szombaton 15 órától. A közös meseszövés és animációsfilm-készítés mellett a résztvevők megismerkedhetnek a zene- és zörejkészítés titkaival is. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött – a rendezvényre minden hely elkelt.

Székesfehérváron több éves hagyománya van az Animóka című kreatív családi foglalkozásoknak. A korábban az egykori Fejér Megyei Művelődési Központban, jelenleg az SZKKK berkein belül működő Animono Animációsfilm-készítő Műhely éves programjának legkiemelkedőbb eseményének fókuszában az animáció áll: érdekes foglalkozásokra – meseszövés, festés, rajzolás, filmforgatás – hívják a családokat, és olyan filmes praktikákra tanítják a látogatókat, amelyekkel sikeresen készíthetnek animációs filmeket. A foglalkozás során a gyerekek ahhoz is kedvet kaphatnak, hogy a szakkörbe járjanak.

Az idei Animóka témáját a házimanók és a szobaszörnyek adják, a gyerekek ebben a témában alkotnak és hozzák létre közös filmjüket. Hogyan vegyük fel a harcot a gyerekszobában, az ágy alatt bujkáló manók, mumusok és szörnyek ellen? Az izgalmas, sokakat foglalkoztató probléma megoldását ezúttal animációs filmbe fogalmazhatják bele a résztvevők, akiknek életkora a korábbi tapasztalatok szerint széles skálán mozog, a kisiskolások, a középiskolások és maguk a szülők is szívesen alkotnak hagyományos animációs filmet.

A házimanókat, a szobaszörnyeket, a helyszínt és a film történetét a résztvevők közösen találják ki drámapedagógus segítségével, ezt követően együtt készítik el a mozgatható papírfigurákat és a film háttereit, majd mindezt életre is keltik: Debreczeni Katalin képzőművész, az Animono szakkör vezetőjének irányításával leforgatják az animációs filmet. Az elkészült film az SZKKK online felületein is látható lesz.

Az animációs filmek persze nem némák, a párbeszédek mellett hangok is szükségesek hozzájuk: az esemény nyitányaként az animációs filmek zenei és hangi alkotó folyamataiba kaphatunk betekintést a Kuflik zenei és zörej-műhely segítségével. A foglalkozáson a népszerű „Egy kupac kufli” filmek zeneszerzője és hangdizájnere, Alpár Balázs és zenésztársai segítségével lehet kipróbálni a hangeffektezést és közös zenélést a kuflik kedvesen őrült világában.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött – a rendezvényre minden hely elkelt.
https://forms.gle/qFMTeybKGHSEBc4r5