Belvárosi piknik

2022. augusztus 15.   SZKKK  

Mikor:
2022. szeptember 18., vasárnap @ 15:00 – 18:00 Europe/Budapest Időzóna
2022-09-18T15:00:00+02:00
2022-09-18T18:00:00+02:00
Hol:
Prohászka liget
Költség:
Ingyenes

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Európai Mobilitási Héthez kapcsolódó programjai 2022. szeptember 18-án, vasárnap a belvárosban folytatódnak. Menő jövő címmel a Rákóczi utca–Várkörút lezárt szakaszán a technika legújabb vívmányaival idén is megrendezik az Elektromos járművek napját, a Prohászka ligetben 15.00 órától Belvárosi pikniket tartanak kerékpáros bemutatókkal, környezettudatos foglalkozásokkal, családi programokkal, ahol a látogatók beszállhatnak a Petőfi-buszba, megtekinthetik a Petőfi Irodalmi Múzeum vándortárlatát.

Részletes program

15.00        A sárkány és az ördög – a Kámfor Zenés Bábszínház előadása

16.00        Extrém Bringák bemutatója a Triál Sportegyesülettel

16.30        Főnix Rock and Roll SE táncbemutatója

17.00        Step and Style Studio bemutatója

Egész délután: környezeti, komposztálási, energiahatékonysági tanácsadás és bemutató a Gaja Környezetvédő Egyesülettel, az Alba Innovár Digitális Élményközpont digitális játszóháza humanoid, LEGO és golyó-robottal, kicsiknek irányítható autóval, okos szobával

Kísérőprogramok 10.00 és 18.00 óra között: Petőfi-busz a Prohászka ligetnél, a Triál Sportegyesület oktatása, bemutatói és trükkös bringák a Várkörút lezárt területén

A pikniket a Kámfor Zenés Bábszínház előadása nyitja meg 15.00 órakor. A társulat, amely idén már több helyszínen szerzett örömet a fehérvári közönségnek az örökmozgó marionett-figuráikkal, magyar népmesékből ismert hősöket visz új kalandokba, ezúttal A sárkány és az ördög című történetet meséli el zenével, kedves humorral fűszerezve.

Az Elektromos járművek napján, a Várkörúton már 10.00 órától kiállítást és oktatást tartó Trial Sportegyesület, amelynek tagjai időnként a fizikai törvényeivel ellentétes produkcióval ejtik majd ámulatba a közönséget, 16.00 órakor a színpadon is extrém kerékpáros bemutatót tart.

 

A Belvárosi piknik színpadi műsorának zárásaként 16.30 és 17.00 órai kezdettel a Főnix Rock and Roll SE és a Step and Style Studio táncosainak látványos produkcióit élvezheti a közönség.

A rendezvény idején a Gaja Környezetvédő Egyesület környezeti, komposztálási, energiahatékonysági tanácsadást és bemutatót, ökológiailábnyom-számítást tart, valamint hozott vízminta alapján ásott és fúrt kutak nitrátszint-mérését is elvégzi. Az Alba Innovár Digitális Élményközpont Digitális játszóházában az érdeklődők találkozhatnak humanoid, LEGO és golyó-robottal, kicsiknek való irányítható autóval és beleshetnek az okos szobába is.

Akik a forgatagban megpihennének, vagy szépirodalmi feltöltődésre vágynak, ellátogathatnak a Petőfi Irodalmi Múzeum ingyenes vándorkiállítására, beszállhatnak a Petőfi-buszba, amely képzeletbeli utazásra hív: 1845-ben felszállunk a gyorsszekérre Petőfi mellé, hogy a költő a „változó szerencse szekerén” felidézze számunkra múltjának meghatározó állomásait, és velünk együtt fürkéssze jövőjét. A járműben berendezett, ingyenesen látogatható kiállítás a dinamizmusáról ismert alkotó karakterét és életművének kiemelkedő darabjait mutatja be szeptember 18-án, vasárnap 10.00–18.00 óra között utolsó székesfehérvári helyszínén, a Prohászka ligetnél, a Várkörúton. Akik pedig a buszra várakoznak, a Csak ülök és Petőfi programon kényelmes párnákon ülve merülhetnek el az SZKKK által kihelyezett Petőfi-kötetekben.

Az SZKKK és Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár „Bringázz Fehérvár!” kerékpáros felvonulása 14.00 órakor indul a Halesz parkból, ahonnan a Budai úton át a Lövölde, Horváth István utcán, majd a Széchenyi útról a Vörösmarty és Piac térre fordulva a Palotai úton vezet a túra, ami a Mészöly Géza utcán át a Zichy liget mellett elhaladva a Várkörúton ér véget, várhatóan 15.00 órakor érkezik meg a Prohászka ligetbe.