Karácsonyi különlegesség: Csicsergő és Dúdoló közösen

2023. november 13.   SZKKK  

Mikor:
2023. december 13., szerda @ 10:00 – 11:00 Europe/Budapest Időzóna
2023-12-13T10:00:00+01:00
2023-12-13T11:00:00+01:00
Hol:
Felsővárosi Közösségi Ház
Székesfehérvár
Havranek József utca 27.
Költség:
Ingyenes
Kontakt személy:
Zichy-Orosz Júlia
+3670/443-7068

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ advent idején ízelítőt ad két népszerű, a legkisebbeknek szóló játékos foglalkozásából, a Dúdolóból és a Csicsergőből december 13-án, szerdán 10 órakor. A beavató foglalkozás célja, hogy az ünnepi időszakban is örömöt és vidámságot csempésszen a kicsik, és persze az anyukák és apukák életébe. Az összevont, és ezúttal ingyenes, de regisztrációhoz kötött esemény helyszíne a Felsővárosi Közösségi Ház.

Énekelnek, mondókáznak, hangszerekkel játszanak, és persze sokat mozognak a lassan ötéves múlttal rendelkező Dúdoló foglalkozás aprócska résztvevői, Pintérné Markovich Marcella tanítónő vezetésével. Marcella, aki maga is háromgyermekes anyuka, így fogalmaz az indíttatásról: „Nagyon fontosnak tartom az éneklést, játékot már csecsemőkortól kezdve. Személyiségük színesebb lesz, ha énekekkel, mondókákkal, játékokkal gazdagítjuk napjaikat. Bármit el tudnak képzelni, el tudnak játszani. Ezt a szemléletet szeretném átadni más szülőknek, hogy merjenek énekelni, játszani gyermekeikkel”.

A szintén a 0–3 éves korosztálynak szóló Csicsergő hasonló céllal jött létre idén májusban. „Szeretek énekelni, néptáncolni, zenélni furulyán, fuvolán, gitáron, a foglalkozásaim során ezekkel a tevékenységekkel örömmel színesítem a játékos mozgásfejlesztő tornát” – mesélte magáról a foglalkozást vezető Pátserné Kneifel Anna, aki a Pető Intézetben végzett konduktor-tanító szakirányon, és már több mint 10 éve foglalkozik gyermekek mozgásfejlesztésével.

A Dúdoló és a Csicsergő nemcsak foglalkozás, hanem közösség is, ahol az anyukák és apukák bizalommal fordulnak egymáshoz: a családok életében a kisgyermekes időszak nem mindig könnyű, mivel gyermekeik személyisége, éntudata ilyenkor kezd formálódni. Az anyukák sokszor elvesznek a hétköznapokban, a gyereknevelés és a háztartás vezetésében, ezért a kimozdulás, a jó társaság a szülőknek és a gyermekeknek egyaránt hasznára válik. A tervek szerint a foglalkozások jövőre is folytatódnak Felsőváros különböző helyszínein.

Az ingyenes karácsonyi különlegesség remek alkalom a családoknak, hogy együtt fedezzék fel a zenék, játékok, a közös torna varázslatos világát a gyermekeikkel. A részvételi szándékot előre jelezni kell a markovichm@gmail.com címen – az előzetes regisztráció fontos, hiszen a helyszín, a Felsővárosi Közösségi Ház befogadóképessége véges.