Driven – Szabó Gabriella Eszter és Nepp Ivett estje

2023. szeptember 11.   SZKKK  

Mikor:
2023. szeptember 24., vasárnap @ 18:00 – 19:00 Europe/Budapest Időzóna
2023-09-24T18:00:00+02:00
2023-09-24T19:00:00+02:00
Hol:
Öreghegyi Közösségi Ház
Székesfehérvár
Fiskális út 93.
Költség:
A belépés ingyenes, regisztráció nélkül, érkezési sorrendben, a terem befogadóképességének mértékéig
Kontakt személy:
Kopcsai Margit
+3620/665-7583

 

A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvény harmadik napja is a zenéhez kapcsolódik: 2023. szeptember 24-én, vasárnap 18 órától Driven címmel Szabó Gabriella Eszter zongoraművész és Nepp Ivett fuvolaművész estje várja a hallgatóságot az Öreghegyi Közösségi Házban. A belépés ingyenes. 

Az est, amely már több alkalommal nagy sikert aratott, Szabó Gabriella Eszter elmúlt években született saját kompozícióiból áll. A szerző zenei stílusa leginkább a cross-over vagy fúziós kategóriába sorolható, hiszen a klasszikus, a jazz és néhol a népi elemek ötvöződnek a dalaiban. A szerzemények hol a meseszép norvég tájakat, hol pedig az egzotikus Balkán vidékét idézik, néhol szenvedélyes dallamokkal, néhol pedig vad ritmusokkal.

Szabó Gabriella Eszter zongoraművész, korrepetitor, zongoratanár, jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Zenetudományi Intézet Művészeti Karának zongorakísérője. Zenész családban nőtt fel, szülei ismert karvezetők, bátyja kiváló jazz zongoraművész. A pécsi Martyn Ferenc Szabadiskolában kezdte zenei tanulmányaimat, ahol nemcsak klasszikus darabokat tanult, de megismerkedett az improvizáció és komponálás művészetével is. Rendszeresen ír darabokat hangszeres formációkra, kórusokra, vagy  más zenei felkérésekre.

Nepp Ivett a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán ének-zene–karvezetés szakon végzett, fuvolatanári és kamaraművészi diplomája van. A Liszt Ferenc Zeneiskolában tanít, a Pannon Filharmonikusok zenekarban játszik.

A Kultúrházak éjjel-nappal záróeseménye vasárnap este hét órakor kezdődik: Bősze Ádám komolyzenei stand-upja kínál izgalmas kalandokat a hallgatóságnak. A belépés ingyenes. A rendezvény ideje alatt látogatható a házban A szellem misztériuma című látványos kiállítás, amelyen Velich Rita Jászai Mari-díjas jelmeztervező és Velich Dóra Teo képzőművész alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők.

A helyszínen büfé működik. A rendezvény sajtónyilvános.