Gyereknapi délután Felsővároson

2021. május 21.   SZKKK  

Mikor:
2021. május 30., vasárnap @ 14:00 – 18:00 Europe/Budapest Időzóna
2021-05-30T14:00:00+02:00
2021-05-30T18:00:00+02:00
Hol:
Felsővárosi Közösségi Ház
Székesfehérvár
Havranek József u. 27.
Költség:
Ingyenes

Az idei gyermeknap is számtalan érdekes, izgalmas programot kínál a legifjabb korosztálynak. Május 30-án, vasárnap 14 és 18 óra között a Felsővárosi Közösségi Házban a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ munkatársai szórakoztató programokkal várják a kicsiket és nagyokat.

A vasárnapi gyereknapi programok egyik helyszíne a Felsővárosi Közösségi Ház. Itt elsőként Dés András jazz játszótere hívja közös, improvizatív zenealkotásra a 6–12 éves korosztályt. A Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület harcosai középkort varázsolnak a ház kertjébe, és előtte még a Tálos Alapítvány zeneovijába is be lehet kukkantani egy kis éneklésre, közös muzsikálásra. A közönség találkozhat Nizsai Danival is, aki bábműsorával érkezik a gyereknapi délutánra, Joós Tamás pedig mesés, interaktív játékot hoz a Felsővárosra, ebben hangszerekkel ismerkedhetnek a gyerekek. A rejtélyeket kedvelőket a Terembura egyesület foglalkoztatja majd, emellett a szervezők fajátékokat is elhelyeznek a kertben.

Részletes program:

14.00  Jazz játszótér Dés Andrással (színpad)

14.00  Zeneovi Szőnyiné Berger Annával és Varró Jánossal (kert)

15.00  Pulcinella éneke – Nizsai Dániel bábelőadása (színpad)

16.00  Hagyományőrző bemutató és középkori játékok – Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület (kert)

16.30  Violin király és Hanga királykisasszony – zenés játék Joós Tamással (színpad)

Egész délután: rejtélyek nyomában a Terembura Kulturális Egyesülettel, fajátékok a kertben

Az érvényben lévő jogszabályok értelmében a művelődési intézményeket kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy látogathatja!

A gyereknapon kezdődik, de egy héten át, május 29-től június 7-ig lehet majd játszani azt a kutakodós-megfigyelős játékot, amelyet a Hetedhét Játékmúzeummal közösen szerveztek meg az SZKKK munkatársai. A Babaszobák nyomában elnevezésű játék négy helyszínén két-két tablót találnak az érdeklődők, rajtuk a múzeumban látható enteriőrök fotójával. A képekről azonban „eltűnt” néhány részlet – ezeket kell megtalálniuk a gyerekek a játékhoz kapott füzet segítségével: a hiányzó darabokat matricákon ragaszthatják be a füzetbe a kutatásban résztvevő gyerekek. A füzeteket az információs pontokon találják majd meg az érdeklődők.

A programok létrejöttét a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.