Gyermeknapi délután Kisfaludon

2021. május 21.   SZKKK  

Mikor:
2021. május 30., vasárnap @ 14:00 – 18:00 Europe/Budapest Időzóna
2021-05-30T14:00:00+02:00
2021-05-30T18:00:00+02:00
Hol:
Kisfaludi Közösségi Ház
Székesfehérvár-Kisfalud
Könyves Kálmán utca 10/A.
Költség:
Ingyenes

Az idei gyermeknap is számtalan érdekes, izgalmas programot kínál a legifjabb korosztálynak. Május 30-án, vasárnap 14 és 18 óra között a Kisfaludi Közösségi Házban a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ munkatársai szórakoztató programokkal várják a kicsiket és nagyokat.

A vasárnapi gyereknapi programok egyik helyszíne a Kisfaludi Közösségi Ház, ahol Joós Tamás mesés, interaktív játéka nyitja a programok sorát – ebben hangszerekkel ismerkedhetnek a gyerekek. A Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület harcosai középkort varázsolnak a helyszínre, majd a Bogármuzsika zenekar várja a családokat a Mindenki volt gyerek című koncertre. A Tálos Alapítvány zeneovijába is be lehet kukkantani egy kis éneklésre, Nizsai Dani pedig bábműsorával érkezik a gyereknapra. A délután folyamán kézműves foglalkozások és fajátékok is várják az esemény résztvevőit.

Részletes program:

14.00  Violin király és Hanga királykisasszony – zenés játék Joós Tamással (kiállítóterem)

14.00  Hagyományőrző bemutató és középkori játékok – Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület (kiállítóterem)

15.30  Mindenki volt gyerek – a Bogár Muzsika koncertje (kiállítóterem)

16.00  Zeneovi Szőnyiné Berger Annával és Varró Jánossal (előtér)

17.15  Pulcinella éneke – Nizsai Dániel bábelőadása (kiállítóterem)

Egész délután: kézműves foglalkozások, fajátékok a kiállítóteremben

Az érvényben lévő jogszabályok értelmében a művelődési intézményeket kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy látogathatja!

A gyereknapon kezdődik, de egy héten át, május 29-től június 7-ig lehet majd játszani azt a kutakodós-megfigyelős játékot, amelyet a Hetedhét Játékmúzeummal közösen szerveztek meg az SZKKK munkatársai. A Babaszobák nyomában elnevezésű játék négy helyszínén két-két tablót találnak az érdeklődők, rajtuk a múzeumban látható enteriőrök fotójával. A képekről azonban „eltűnt” néhány részlet – ezeket kell megtalálniuk a gyerekek a játékhoz kapott füzet segítségével: a hiányzó darabokat matricákon ragaszthatják be a füzetbe a kutatásban résztvevő gyerekek. A füzeteket az információs pontokon találják majd meg az érdeklődők.

A programok létrejöttét a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.