Művészkorzó

2021. június 23.   SZKKK  

Mikor:
2021. július 24., szombat, 17:00 – 18:30
2021-07-24T17:00:00+02:00
2021-07-24T18:30:00+02:00
Hol:
Belváros
Székesfehérvár
Költség:
Ingyenes

Szombaton ismét Művészkorzó a belvárosban; a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ augusztus 7-ig tartó sorozatában ezúttal elsőként a Vörösmarty Színház művészeinek műsorát láthatja a közönség a Városház téren 17 órától. Fél hattól az I. András Király Lovagrend tart harcművészeti bemutatót, majd hat órától a Zenepavilonban a Fiori Musicali Furulyaegyüttes koncertje zárja a programot. Természetesen a népszerű óriásbábok sem hiányozhatnak a Művészkorzóról: a Városház téren Géza fejedelem és neje, Sarolt fejedelemasszony, a Vörösmarty Színház előtt pedig Szent Erzsébet és Szent Margit óriásbábjaival találkozhatnak, készíthetnek fotókat a belvárosban járók. Tartsanak velünk!

A múlt héten akár a telt ház táblát is ki lehetett volna tenni a Városház térre, olyan sokan jöttek el és érezték jól magukat a Művészkorzó műsorán. Az előttünk álló szombaton is jó szórakozást, kellemes kikapcsolódást ígér a program: a Városház téren a Vörösmarty Színház két művésze, Varga Lili és Kádas József „Jelenetek egy házasságból” című kabaréműsorával várja a közönséget. A fehérvári hagyományőrző csapatok közül ezúttal az I. András Király Lovagrend hívja időutazásra a belvárosban járókat, hogy aztán az ő vezetésükkel vonuljon át a közönség a Zichy ligetbe. A Zenepavilonban a Fiori Musicali Furulyaegyüttes játszik, a koncert fellépői: Lits Zsuzsanna, Lorászkóné Képli Anita, Némethy Ramóna, Novák Szironka, Végvári Dorottya, Erdei Máté (furulya) és Szebik Ildikó (spinét). Az együttes műsorában Johann David Heinichen: C-dúr concertója, Claudio Monteverdi: Adoramus című műve, Sören Sieg: Vitambo vya moyo – Afrikai szvitje, George Gershwin: Lullaby és Seiber Mátyás: Tango című darabja csendül fel, valamint Antonio Vivaldi: C-dúr concerto két harántfuvolára és zenekarra írt művének átiratát hallhatja a közönség.

A Művészkorzón minden alkalommal látogatást tesznek a királyi óriásbábok is: július 24-én, szombaton a Városház téren Géza fejedelem és felesége, Sarolt fejedelemasszony, a Vörösmarty Színház előtt pedig Szent Erzsébet és Szent Margit óriásbábjaival találkozhatnak, készíthetnek fotókat a belvárosban járók.

A július 24-i program:

17.00  Jelenetek egy házasságból – Varga Lili és Kádas József, a Vörösmarty Színház színművészeinek kabaréműsora (Városház tér)

17.30  Az I. András Király Lovagrend harcművészeti bemutatója (Városház tér, Fő utca)

18.00  A Fiori Musicali Furulyaegyüttes (Lits Zsuzsanna, Lorászkóné Képli Anita, Némethy Ramóna, Novák Szironka, Végvári Dorottya, Erdei Máté – furulya,  Szebik Ildikó – spinét) koncertje Johann David Heinichen, Claudio Monteverdi, Sören Sieg, George Gershwin, Seiber Mátyás és Antonio Vivaldi műveiből  (Zichy liget, Zenepavilon)