Művészkorzó

2021. június 23.   SZKKK  

Mikor:
2021. július 31., szombat, 17:00 – 18:30
2021-07-31T17:00:00+02:00
2021-07-31T18:30:00+02:00
Hol:
Belváros
Székesfehérvár
Költség:
Ingyenes

Szombaton ismét Művészkorzó a belvárosban – a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ augusztus 7-ig tartó sorozatában ezúttal a Vörösmarty Színház művészeinek énekes-zenés műsorát láthatja a közönség a Városház téren 17 órától. Fél hattól a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje tart hagyományőrző bemutatót, majd hat órától a Zenepavilonban az Alba Regia Vegyeskar koncertje zárja a programot. Az eseményen a királyi óriásbábok is látogatást tesznek.

Az elmúlt hetekben sokféle műsor láthatott a közönség a Városház téren: laza beszélgetés, vidám verselés, örökzöld dallamok, operettslágerek – a nézőkkel közös tánccal – és kabaré is volt már a Művészkorzó első részében. Ezen a héten a Vörösmarty Színház két színművésze, Kiss Diána Magdolna és Sághy Tamás „…és mindenkinek, aki szereti” címmel énekes-zenés találkára várja a nézőket a szokott időben, 17 órakor, műsorukban közreműködik Réti Anikó zongorán.

A hagyományőrző csoportok közül július utolsó szombatján a Magyar Királyi Kardforgatók Rendjének tagjai érkeznek, hogy kis időre magukkal vigyék a közönséget a középkorba – aztán pedig a program záróeseményének helyszínére, a Zichy ligetbe.

A Zenepavilonban ezen a héten is koncertre várják a szervezők a hallgatóságot: ezúttal a város egyik legrégebbi kórusa, az Alba Regia Vegyeskar műsorát élvezhetik az árnyas fák alatt 18 órától. Programjukban elhangzik Lassus A visszhang és Palestrina Drága fény című kórusműve, Farkas Ferenc Weöres Sándor versére írt Rózsa madrigálja, Kodály Zoltán A csitári hegyek alatt és Enrique Fabrez Boleras Sevillanas című műve. Több népszerű opera részlete is felcsendül majd: Bizet Carmenjéből a Habanera, Verdi Trubadúrjából a Cigánykórus, Donizetti Szerelmi bájitalából Norina cavatinája, Verdi Nabuccójának Rabszolgakórusa és Smetana Az eladott menyasszony című operájának Menyegzői kórusa. A koncerten zongorán közreműködik Vasvári Tamás zongoraművész, szólót énekel Baranyai Anett énekművész, vezényel: Kneifel Imre.

A Művészkorzón minden alkalommal látogatást tesznek a királyi óriásbábok is: július 31-én, szombaton a Városház téren Könyves Kálmán és öccse, Álmos herceg, a Vörösmarty Színház előtt pedig II. (Vak) Béla és II. István óriásbábjaival találkozhatnak, készíthetnek fotókat a belvárosban járók.

A július 31-i program:

17.00  „…és mindenkinek, aki szereti” – Kiss Diána Magdolna és Sághy Tamás, a Vörösmarty Színház színművészeinek zenés műsora, közreműködik Réti Anikó (zongora) (Városház tér)

17.30  A Magyar Királyi Kardforgatók Rendjének harcművészeti bemutatója (Városház tér, Fő utca)

18.00  Az Alba Regia Vegyeskar koncertje. Műsor: Lassus: A visszhang, Palestrina: Drága fény, Farkas Ferenc–Weöres Sándor: Rózsa madrigál, Kodály Zoltán: A csitári hegyek alatt, Enrique Fabrez: Boleras Sevillanas, Bizet: Carmen – Habanera, Verdi: A trubadúr – Cigánykórus, Donizetti: Szerelmi bájital – Norina cavatinája, Verdi: Nabucco – Rabszolgakórus, Smetana: Az eladott menyasszony – Menyegzői kórusa. Zongorán közreműködik Vasvári Tamás zongoraművész, szólót énekel Baranyai Anett énekművész, vezényel: Kneifel Imre  (Zichy liget, Zenepavilon)