OperaBosszantók

2023. szeptember 9.   SZKKK  

Mikor:
2023. szeptember 23., szombat @ 17:00 – 18:00 Europe/Budapest Időzóna
2023-09-23T17:00:00+02:00
2023-09-23T18:00:00+02:00
Hol:
Öreghegyi Közösségi Ház
Székesfehérvár
Fiskális út 93.
Költség:
A belépés ingyenes, regisztráció nélkül, érkezési sorrendben, a terem befogadóképességének mértékéig
Kontakt személy:
Kopcsai Margit
+3620/665-7583

 

A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvény második napján, 2023. szeptember 23-án, szombaton 17 órakor a gyerekközönségnek is ajánlják a szervezők az OperaBosszantók című programot, amely interaktívan, sok nevetéssel, közös énekléssel és játékkal igyekszik bizonyítani, hogy az opera műfaja egyáltalán nem unalmas, sőt! A belépés ingyenes.

Valóban bosszantó az opera műfaja? Tényleg idejétmúlt, unalmas, érthetetlen, csak a vájtfülűek számára élvezhető? Csupán az idősebbek nézik, hallgatják, a fiatalok számára teljesen idegen? Ezekre a kérdésekre keresi a választ az Öreghegyi Közösségi Házban az OperaBosszantók négyfős csapata, Rőser Orsolya Hajnalka (szoprán) és Bátki-Fazekas Zoltán (bariton) operaénekesek, valamint Zsoldos Bálint zongoraművész és Aczél András műsorvezető. A program eredetileg gyermekeknek készült, de megígérhetjük, hogy minden korosztály számára maradandó, felszabadító élményt nyújt. A műsor szereplői a közönség állandó bevonásával, interaktívan, sok nevetéssel, közös énekléssel és játékkal igyekeznek bizonyságot adni a fent felsorolt állítások hamis voltáról, miközben népszerű, gyönyörű melódiákon keresztül mutatják be az opera félreismert és méltatlanul pozícionált műfaját. Az előadás végére még a legkomolyabb ellenszenvvel beülő nézők is ráébrednek, hogy ezeknek a dallamoknak jórészét valahonnan ismerik, rendszeresen – ha nem is szándékosan, de szívesen hallgatják, hiszen reklám- vagy filmzeneként a mindennapjaik részét képezik.

Az OperaBosszantók című előadásra ingyenes a belépés. A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvény vasárnapi programjában 17 órakor Driven címmel Szabó Gabriella Eszter zongoraművész és Nepp Ivett fuvolaművész estje várja a hallgatóságot, 19 órától pedig Bősze Ádám komolyzenei stand-upja kínál izgalmas kalandokat.

A rendezvény ideje alatt látogatható a házban A szellem misztériuma című látványos kiállítás, amelyen Velich Rita Jászai Mari-díjas jelmeztervező és Velich Dóra Teo képzőművész alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők.

A helyszínen büfé működik. A rendezvény sajtónyilvános.