Öreghegyi Családi Jazzpiknik

2021. augusztus 20.   SZKKK  

Mikor:
2021. augusztus 28., szombat @ 15:30 – 21:00 Europe/Budapest Időzóna
2021-08-28T15:30:00+02:00
2021-08-28T21:00:00+02:00

Hangszerbemutató és hangszersimogató, családi foglalkoztatók, játékok, gyerekműsorok, este pedig a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann Jazzkívánságműsor magyarul című koncertje várja a közönséget az Öreghegyi Családi Jazzpikniken augusztus 28-án, szombaton délután fél négytől az Öreghegyi Közösségi Házban. A program ingyenes.

Aki kedveli a jazzt, annak azért, aki pedig még nem hallott jazzmuzsikát, annak meg azért érdemes elmenni augusztus 28-án, szombaton délután az Öreghegyi Közösségi Házba. Kicsiknek és nagyoknak is ajánlott a Jazzpiknik programja, hiszen a szervező Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ munkatársai úgy állították azt össze, hogy az egész család találjon benne kedvére valót.

Részletes program

A kertben:

15.30–16.30 Kokopelli Jazz Matiné

16.45–17.45 Horváth Ottília (ének) és Kővári Péter (gitár) koncertje

20.00–21.30 Jazzkívánságműsor magyarul – a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann koncertje

A kemencéknél:

17.30-18.30 Hangszerbemutató és hangszersimogató Franczia Danival

Egész nap: Fajátékok a kertben, kézműves foglalkozások (bürökduda- és bodzasíp-készítés, bürökből ritmushangszer, kolbásztökből kétfenekű dob készítése)

A kertben 15.30 órától például a Kokopelli Jazz Matiné várja a gyerekeket, akik a 40–50 perces foglalkozás alatt folyamatos interakciókkal, mozgásos feladatokkal, ritmusjátékokkal, szerepjátékokkal és különféle kreatív feladatokkal vesznek részt a műsorban, miközben új ismeretekhez, új zenei élményekhez jutnak. A gyerekeknek szól Franczia Dani hangszerbemutató-hangszersimogatója is, ahol különleges hangszerekkel találkozhatnak az érdeklődők. Mindenki ki is próbálhatja a zeneszerszámokat. A program mindig a jelenlévők hangulatához igazodik, így akár még együtt is muzsikálhatnak a gyerekek az ütőhangszerekkel foglalkozó zenésszel.

A zenés foglalkozások mellett a kertben fajátékok is várják a legifjabbakat, de lehet majd kézműveskedni, például bürökdudát és bodzasípot, bürökből ritmushangszert, vagy akár kolbásztökből kétfenekű dobot készíteni, hogy otthon is folytatódhasson a muzsikálás.

A felnőtteknek Horváth Ottília (ének) és Kővári Péter (gitár) műsorát ajánljuk 16.45 órától: a páros az 1970-es évektől kezdve napjainkig dolgoz fel jól ismert dalokat, neves előadóktól.

Este nyolckor kezdődik a Jazzkívánságműsor magyarul – a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann koncertje. A Sárik Péter Trió (Sárik Péter – zongora, Fonay Tibor – bőgő, Gálfi Attila – dob) sikersorozata a Jazzkívánságműsor. Az új kiadásban kizárólag magyar dalok hallhatók, a csapat az elmúlt évtizedek legnagyobb hazai slágereiből válogatott, azokat dolgozta át a saját stílusára – a közös bennük, hogy ebben a formában még soha, sehol nem voltak hallhatók. A Trióhoz most Falusi Mariann csatlakozott, akit senkinek nem kell bemutatni: minden stílusban otthonosan mozog, legyen az klasszikus zene, jazz, musical vagy pop. Mariann és a Trió az elmúlt évtizedben számtalan közös műsort hozott létre, ezek megkoronázása a mostani: szabad csapongás műfajok és stílusok között olyan dalok segítségével, amelyeket tele torokból énekel a közönség. A Sárik Péter Trió az elmúlt tíz évben Magyarország egyik legnépszerűbb, legmeghatározóbb jazz-zenekarává vált. Sikerük egyik záloga, hogy mindhárman nyitott, sokoldalú muzsikusok, így a közönség sokkal szélesebb rétegét szólítják meg, mint a jazz-zenekarok többsége. Az együttes koncertjeinek hangulata sokszor inkább pop vagy rock koncerthez hasonlatos, még akkor is, ha a Zeneakadémián játszanak.

Az Öreghegyi Családi Jazzpiknik a Tematikus programsorozatok, klubfoglalkozások szervezése Székesfehérváron a TOP-6.9.2-16-SF1-2018-001 projekt részeként valósul meg. A rendezvény teljes egészében ingyenes.