Nyáresti vigadalom – Párizsi éjszakák

2021. július 6.   SZKKK  

Mikor:
2021. július 22., csütörtök, 20:00
2021-07-22T20:00:00+02:00
2021-07-22T20:15:00+02:00
Hol:
Öreghegyi Közösségi Ház kertje
Székesfehérvár
Fiskális u. 93.
Költség:
1800 / 1500 Ft

 

A francia sanzonok egyedi hangulata kortól és nemtől függetlenül mindenkit elvarázsol – az Öreghegyi Közösségi Ház hagyományos nyárköszöntő rendezvényének koncertjén, a Nyáresti vigadalmon ezt a varázslatot élheti át a közönség a ház hangulatos, az alkalomra feldíszített kertjében. Györfi Anna, a Pécsi Nemzeti Színház színművésze, valamint Kéméndi Tamás harmonikaművész közös produkciójában megismerhetik Edith Piaf legismertebb slágereit, a Párizsról szóló legszebb dallamokat, valamint Franciaország ismert, virtuóz instrumentális harmonikaműveit is. A hallgatóság a zenét hallgatva igazi kulturális körutat járhat be ezen az estén, a középpontban Franciaországgal és persze a szerelem fővárosával, Párizzsal.

Jegyár: 1.800 Ft, diák- és nyugdíjasjegy: 1.500 Ft

 

Jegyek elővételben online már válthatók! Személyes jegyvásárlás július 15-től a következő helyeken:

Öreghegyi Közösségi Ház (Székesfehérvár, Fiskális út 93.) – hétfőn 8.00–18.00, keddtől péntekig 8.00–17.00 között (bankkártya és készpénz)

Művészetek Háza (Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.) – hétfőtől péntekig 9.00–15.00 között (csak készpénz)

Barátság mozi jegypénztára (Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.) nyitvatartási időben, valamint a vetítések kezdete előtti 1 órában (bankkártya és készpénz)

Kedvezményes jegy csak személyesen váltható a fenti jegyárusító helyeken.

 

Online jegyvásárlás »

 

Györfi Anna színésznő, énekesnő

Gyerekként kezdte a színészkedést: már hatévesen részt vett egy meghallgatáson, később gyerekszínészként szerepelt többek között A muzsika hangja, a Valahol Európában, a Leányvásár, az Olivér! és a Grease című előadásokban. A Budapesti Operettszínház Pesti Broadway Musical Stúdiójában tanult, jelenleg a Pécsi Nemzeti Színház tagja, ahol például az Edith és Marlene, A miniszter félrelép, a Csókos asszony, a Padlás és a Mágnás Miska című darabokban is láthatja a közönség. Györfi Anna elismert szinkronszínész is.

Tanulmányai során szoros kapcsolat fűzte a zenéhez: zenei általános iskolába járt, majd a Városmajori Gimnázium ének-zene szakán tanult. Tíz évig volt tagja a nemzetközi szinten is ismert Angelica Leánykarnak, emellett hat évig zongorázott, két évig járt ütő tanszakra. 2004 óta a hibrid zene hazai kulcszenekara, a Fugato Orchestra énekesnője, 2007-től tagja az Impresseve zenekarnak is.

  

Kéméndi Tamás harmonikaművész

A zene gyerekkorától kezdve része az életének, édesapja és nagyapja is játszott különféle hangszereken. Nyolcévesen kezdett el zenét tanulni Mohácson. Középiskolai tanulmányait a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola harmonika szakán teljesítette, a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen 2013-ban diplomázott. Az évek során a komolyzene mellett számos zenei irányzatban kipróbálta magát: játszott klasszikus-, könnyű-, jazz-, nép- és világzenét is. Tamás sajátos zenei világát a komolyzenei tanulmányok mellett nagyban befolyásolja a német zenei kultúra, a jazz zene harmóniavilága, valamint a virtuóz játékmód. Az aktív zenélésen kívül a jövő harmonikásait is neveli. Alapfokon és középfokon is tanít, valamint számos – a hangszer népszerűsítéséhez köthető – kulturális esemény kitalálója, szakmai felelőse. Nevéhez köthető az évente megrendezett Mohácsi Német Harmonikatábor, volt tanára emlékére megrendezett verseny és emlékhangverseny, a mecseknádasdi Sváb Harmonikás Találkozó, valamint a Pécsi Harmonika Fesztivál is.