Salétrom utcai piknik

2022. augusztus 15.   SZKKK  

Mikor:
2022. szeptember 10., szombat, 15:00 – 18:00
2022-09-10T15:00:00+02:00
2022-09-10T18:00:00+02:00
Hol:
Németh László Általános Iskola előtti tér
Székesfehérvár
Salétrom utca 4–6.
Költség:
Ingyenes

Retro dalok és musicalslágerek a felnőtteknek, népi játékok, kézműves foglalkozások a gyerekeknek – a Salétrom utcai piknik az egész családnak kikapcsolódást kínál az első igazi iskolai hét után, szeptember 10-én, szombaton délután háromtól hat óráig.

A Németh László Általános Iskola előtti térre invitálja a városrész lakóit szeptember második szombatján a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ és Molnár Tamás önkormányzati képviselő.

Részletes program

16.00        Hímzett Igricek – vásári mesék

17.00        Kádár Szabolcs János színművész műsora: musical- és retroslágerek

Egész délután: csillámtetoválás és arcfestés, kézműves foglalkozás, népi játékok – sajtlabirintus, hordólovaglás, csirkepofozó, óriáscsúzli, kakaskodó, ördögűző, golyós egyensúlyozó, malactekergető, karikadobó, patkós erőpróba, vakkirakó, horgászat –, Víz-Mű-Hely

A kézműves foglalkozások mellett sokféle népi játék várja a gyerekeket, amelyeknek már az elnevezése is mókás. Többek között megtudhatják, milyen a sajtlabirintus, kipróbálhatják a hordólovaglást, célozhatnak óriáscsúzlival, kakaskodhatnak vagy akár ördögöt is űzhetnek, de lesznek játékok, amelyekben az egyensúlyérzéküket is fejleszthetik. A Víz-Mű-helyben interaktív játékokkal találkozhatnak, segítségükkel megtudhatják például, hogyan működik a vízlépcső, vagy azt, hogyan alakul ki az örvény.

Négy órakor a színpadon a Hímzett igricek vásári komédiáját láthatja a közönség. A vásári mesemondó duó olyan interaktív történeteket talált ki, amelyekben a gyerekek együtt zenélhetnek velük, sőt, a mese alakulásába is beleszólhatnak. A mesélők 15. századi ruhába bújnak, hogy középkori hangulatot teremtsenek, amelyet a mandolin és a csörgő hangja erősít. A díszlet egy régi bőrönd, ebből kerülnek elő a történetek gondosan hímzett szereplői.

Öt órakor Kádár Szabolcs János operett- és musicalszínész műsora következik. Az összeállításban olyan előadók dalai hangoznak el, mint Robbie Williams, Gianni Morandi, Aradszki László, az Abba, a Neoton, a Bonbon és a Hungária együttes slágerei, valamint részletek a Rómeó és Júlia és a Hair című musicalekből.