Hírek

Idén is várjuk a duális hallgatókat!

2019. április 16.   Fehérvári Programszervező Kft.  

Duális információs napot rendezett hétfőn a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) Székesfehérvári Campusa. Az érdeklődő diákok tájékoztatást kaptak a képzési formáról, a jelentkezés folyamatáról, és személyesen is találkozhattak leendő tanáraikkal, társaikkal. Az információs napon bemutatkoztak a duális partnerek, köztük a Fehérvári Programszervező Kft. is, amely idén 4 duális helyre várja a jelentkezőket.

Az elmúlt években a BCE Székesfehérvári Campusa a duális képzés fellegvárává lett. Az intézmény 2019 szeptemberében már a negyedik évfolyamát indítja: alapszakon gazdálkodás és menedzsment, pénzügy és számvitel, valamint turizmus-vendéglátás, mesterszakon sportközgazdász képzésen indul duális formában.

– A hétfői rendezvény célja az volt, hogy az egyetem- és pályaválasztás előtt álló fiatalok előtt népszerűsítsük a duális képzés jelentőségét – mondta Juhász Zsófia, a Programszervező Kft. ügyvezetője, aki egy rövid prezentációban ismertette a jelenlévőkkel cégünk tevékenységét és szolgáltatásait. Bemutatta a diákoknak azt a kis filmet, melyben jól érzékelhető, hogy milyen árnyoldalai vannak a rendezvényszervezők munkájának, de az is kiderül belőle, hogy egyébként ez a legszebb munka, hiszen minden évben több tízezer fehérvári és más, ide érkező vendég számára kínálunk általa színvonalas szórakozási lehetőséget.

A Fehérvári Programszervező Kft. 2018 szeptembere óta részese az együttműködésnek, amelynek keretében jelenleg egy turizmus-vendéglátás szakos hallgató dolgozik a cégnél a rendezvényszervezés területén. A duális képzés lényege, hogy a hallgatók az egyetemen oktatott elméleti ismeretek mellé azonnal gyakorlati ismereteket, tapasztalatokat szerezhetnek. Fiatal munkatársunk, Bazsó Ágnes aktívan részt vesz a város rendezvényeinek előkészítésében és a lebonyolításban. Hetente két napot dolgozik nálunk, a többi napokon egyetemre jár. Munkájáért természetesen fizetést is kap. A duális képzés nagy előnye, hogy a hallgatók gyakorlatot szereznek az egyetemi évek alatt, így a diplomával a kezükben már nem kezdőként lépnek a munkaerőpiacra – arról nem is beszélve, hogy a képzési helyen akár hosszú távú munkát is ajánlhatnak számukra, ha jól teljesítenek.

A Fehérvári Programszervező Kft. a 2019–2020-as tanévben 4 duális helyre várja a jelentkezőket. A továbbtanulással kapcsolatban a BCE Székesfehérvári Campusának tanulmányi osztályán tájékozódhatnak az érdeklődők, míg a gyakorlati helyen rájuk váró feladatokról a cég székhelyén, Székesfehérváron, a III. Béla király 1. szám alatt kaphatnak tájékoztatást. A jelentkezéseket június 30-ig várjuk az ugyintezes@fehervariprogram.hu címre!

Fotó: Molnár Artúr (ÖKK) és Kenyér Ágnes


 

,