Hírek

Csak a szív legyen fiatal

2019. december 13.   Hajnal Csilla  

Telt ház, jó zenék, bulihangulat – röviden így foglalhatjuk össze a pénteki Nyugdíjas karácsonyán történteket. Az önkormányzat hagyományos ajándékműsorában idén az örökifjú Poór Péter volt a sztárvendég, de a J.A.M Showband koncertje is nagy sikert aratott a szépkorú nézők körében, akik közül többen táncra is perdültek az Alba Regia Sportcsarnokban.

„Nem az a fontos, az ember hány éves, csak a szíve legyen fiatal…” – Seress Rezső örökzöldjétől visszhangzott az Alba Regia Sportcsarnok péntek délután, az egész nézőtér együtt énekelt Poór Péterrel, aki néhány perc alatt magával ragadta a közönséget. A csarnokban már a második dal után ováció köszöntötte az örökifjú, ma is sármos táncdalénekest, aki már több mint ötven éve van a pályán. A megunhatatlan slágereket szinte minden néző együtt dalolta, dúdolta az énekessel, aki a Fekete vonat című dalához még a műsorvezetőt, Bokányi Zsoltot is felhívta a színpadra. A ráadások után pedig óriási karácsonyi kórussá alakult a nézőtér, a sokaság Poór Péterrel közösen énekelte el a Mennyből az angyalt és a Pásztorok, pásztorok című dalokat.

A karácsonyi hangulatról egyébként már a műsor elején is gondoskodtak a szervezők, Szabóné Miklós Eszter tanítónő, a Belvárosi Nyugdíjasklub tagja Ady Endre Karácsony című versét szavalta el, majd a Székesfehérvári Balett Színház két művésze, Cristina Porres Mormeneo és Fernando Gabriel Luis a Diótörő című családi balett nagy duettjét adta elő – nagy sikerrel. A balett táncosainak később is volt szerepük, hiszen a J.A.M Showband koncertjének kezdetén ők kérték fel a hölgyeket egy táncra. A zenekar jól összeválogatott nosztalgia dalaira aztán többen is táncra perdültek – úgy láttuk, elsősorban a hölgyek, az urak inkább megmaradtak szemlélőnek, pedig a zene igazán kiváló volt.

És ezt nem csak mi állítjuk, a csarnokból hazafelé tartó, beszélgető csoportok mindegyike úgy értékelte, szép ajándékot, jó zenéket, hangulatos műsort kapott – egyszóval: megérte eljönni.

Fotó: Simon Erika (ÖKK)

 


 

,