Hírek

Néptánc, slágerek és kabaré: véget ért a Kultúrkorzó

2021. július 4.   SZKKK  

Három Fejér megyei településen járt a hétvégén a Kistelepülési Kultúrkorzó műsora. Szombaton Lovasberényben és Zámolyon, vasárnap pedig Seregélyesen láthatta a közönség a műsort, amelyet a szervezők – a Motívum Kulturális Egyesület a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központtal együttműködve – úgy állítottak össze, hogy mindenki találjon benne kedvére valót.

A Motívum Kulturális Egyesület legfontosabb célja a kultúra népszerűsítése, a minőségi szabadidő eltöltésének elősegítése. Az egyesület fontosnak tartja, hogy a székesfehérvári kulturális alkotóműhelyeket összefogja, az ott folyó magas szintű szakmai munkát minél szélesebb körben bemutassa a környező településeken is. A Motívum korábban is végzett tájoltató tevékenységet, Fejér megye számos kistelepülésén szervezett kulturális programokat.

Ebben az évben a Nemzeti Kulturális Alaptól (NKA) elnyert 462 ezer forintos támogatásnak köszönhetően újabb három település lakóihoz jutott el egy sokszínű, minden korosztály számára élvezetes, könnyed, de minőségi kulturális műsor július 3–án és 4-én, szombaton és vasárnap a Kistelepülési Kultúrkorzó program keretében. A közel kétórás műsorban néptáncot, rock- és popslágereket, valamint kabaréjeleneteket láthatott a közönség, több „felvonásban”.

A műsor egyik résztvevője Székesfehérvár egyik büszkesége, a több mint hetvenéves Alba Regia Táncegyüttes, amelynek tagjai (Majoros Róbert, Chifor Lénárd és Molnár Gábor) a virtuóz magyar férfitáncok világába kalauzolták el a közönséget. A magyar hagyományos népzene mellett a modern dallamok is megszólaltak a műsorban: a Fehérvár Hangja verseny 2019-es győztese, Kovács Aliz ismert és kevésbé ismert pop-, rock- jazzslágereket adott elő.

Vidám perceket szereztek a közönségnek az idén húszéves, a Vasvári Nemzetközi Színjátszó Fesztiválon nemrégiben ezüst minősítést nyert Prospero Színkör színjátszói, akik Nóti Károly kabaréjeleneteivel készültek a programra. A jeleneteket Alföldi Áron, Csille Ildikó, Czeller Péter, Dorth Borbála, Krizsák István, Nagy Szabolcs, Tóth Tímea és Varjas Benjámin adta elő Micskó Zoltán, a társulat vezetője rendezésében.

A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

Fotó: Lőrincz Miklós

Képeink a zámolyi eseményről »
 
Képeink a lovasberényi eseményről »
 
Képeink a seregélyesi eseményről »