Hírek

Beköszöntött az ősz a Tóvárosba

2022. szeptember 4.   SZKKK  

Az első szeptemberi vasárnapon tartották a Tóvárosi őszköszöntő pikniket a Toronysor melletti sétányon. Dúdoló és arcfestés a kicsiknek, zenés mese, bábműsor, állatsimogató és fajátékok a nagyobbaknak, operett- és musicaldalok, valamint Kovács Kati koncertje a felnőtteknek – a sokszínű programban biztosan mindenki megtalálta a kedvére valót. A piknik közönségét a Tóvárosi Őszikék Nyugdíjasklub uzsonnával lepte meg.

A városrészi közösségek hagyományai között a Tóvárosi Őszköszöntő is fontos helyet foglal el, amelyre nemcsak a lakónegyedből, hanem Sóstóról, az Őrhalmi szőlőkből, sőt az egész városból érkeztek az érdeklődők. A reggeli borús időben még sokan találgatták, sikerül-e eső nélkül megúszni a napot és megvalósulhat-e a hagyományos rendezvény, de aztán a felhők elvonultak.

Az állatsimogatóban egész nap nagy volt a nyüzsgés, hiszen az ott látható állatok ritkán fordulnak elő egy lakótelep közepén. Mint mindig, most is nagyon népszerű volt az arcfestés, és sokan játszottak a Virgonckodó mesepark óriás fajátékaival is.

A színpadon sorban váltották egymást a műsorszámok. Elsőként a Hangerdő Társulat interaktív gyerekelőadásának lehetett részese a közönség, majd a fűben és babzsákokon a legkisebbeket várta a Dúdoló, Pintérné Markovich Marcella mozgásos, énekes, hangszeres foglalkozása. A rendezvény nem múlhat el bábszínház nélkül: ezúttal a Ládafia Bábszínház hozta el Együgyű Mihók meséjét.

Estefelé  Sárkány Krisztián, a Fedák Sári Színház alapító-igazgatójának operett- és musicalslágerekből összeállított műsorát élvezhették a jelenlévők, majd köszöntőkkel folytatódott a program. Törő Gábor országgyűlési képviselő, dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila, a városrész önkormányzati képviselője is mindenkinek jó szórakozást kívánt. Megköszönték, hogy ennyien elfogadták a meghívást az első szeptemberi hétvégét lezáró, hagyományos programra.

Az esemény zárásaként egy könnyűzenei legenda, Kovács Kati vette birtokba a színpadot, és csapatával másfél órás, fergeteges – a közönséggel közösen alakított repertoárral végigvitt – koncertet adott, sokakat megtáncoltatva, és emlékezetessé téve az idei Tóvárosi Őszköszöntőt.

Fotó: Kerkay Zita

 


 

,