Hírek

Búcsú a vakációtól

2022. szeptember 3.   Lőrincz Miklós  

Visszavonhatatlanul vége a nyári szünetnek, hiszen a héten elindult az új tanév – a vakációt búcsúztatva a Palotaváros Központi Parkban szeptember első szombatján már 28. alkalommal volt Vakációsirató. A hagyományos eseményre a Gyermekekért ALBAFI Alapítvány, Farkas László önkormányzati képviselő és a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ közösen hívta a városrész lakóit.

Ugrálóvár, kézműves foglalkozás és arcfestés várta a gyerekeket a Vakációsirató helyszínén – az arcfestés, mint mindig, most is nagyon népszerű volt, de az ugrálóvárba is sokan beugrottak. Az esemény hangulatát a Premier együttes alapozta meg retro és mai slágerekkel: a zeneszó sokakat a parkba csábított a környező házakból.

A rendezvény elengedhetetlen része a tánccsoportok bemutatkozása, ezúttal a Főnix Rock and Roll SE, Hetey Hajnalka és csapata, a Step and Style Studio és a Felicita KTSE váltotta egymást a színpadon rendkívül látványos koreográfiákkal.

A Vakációsirató közönségét köszöntve Farkas László önkormányzati képviselő örömét fejezte ki, hogy két év járvány okozta kényszerszünet után idén újra megvalósulhatott a rendezvény, ha nem is egészen a szokott formájában, hiszen a közös ebéd ezúttal hiányzott az esemény kínálatából. Nem hiányozhattak viszont a város tánccsoportjai, ahogy az is hagyomány már a 28. alkalommal megszervezett Vakációsiratón, hogy a Happening Band utcabáljával záruljon: ezúttal is sokan perdültek táncra a jól ismert slágerekre.

Fotó: Lőrincz Miklós

 

 


 

,