Hírek

Mesevilág a tóparton

2022. december 18.   SZKKK  

Világkörüli utazáson vehettek részt azok a családok, akik szombaton délután ellátogattak a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületébe: az Országos Musical & Operett Kurzus fiatal tehetségei Egyiptomból Párizson át az Északi-sarkig kalandoztak zenés műsorukban, amelyet Disney-filmek dalaiból, musicalrészletekből, karácsonyi slágerekből állítottak össze.

Advent utolsó hetéhez érve véget érnek azok az adventi programok, amelyeket a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a házaiba szervezett. Az utolsó helyszín a Fürdő sori központ volt, ahol a negyedik adventi szombat délutánján zenés gyermekműsorra és karácsonyfadísz-készítő kézműves foglalkozásra várták a családokat.

A Mesevilág című zenés produkcióban a közönség a Szabó Szilvia művészeti vezetésével működő Országos Musical & Operett Kurzus fiatal tehetségeit láthatta-hallhatta, akik a gyerekek körében legnépszerűbb Disney-filmek slágereit, ismert musicalrészleteket, karácsonyi dalokat hoztak ajándékba. A közönség többek között az Egyiptom hercegéből, A Notre Dame-i toronyőrből, a Jégvarázsból, az Aranyhajból és az Aladdinból hallhatott részleteket, de felcsendültek a Bűbáj, a Polar Expressz, valamint A szépség és a szörnyeteg dallamai is. A műsort karácsonyi slágerek zárták.

A dalokat Sipos Balázs, Rigler Márton, Puha Bernadett, Mihók Johanna, Vígh Viktória, Domavári Hanna és Széplaki Blanka adta elő táncosok – Ádám Alexandra, Dobai Dominika, Hanák Fruzsina Zoé és Lőrincz Gréti – közreműködésével. Az ifjú tehetségek valamennyien kiskoruk óta énekelnek, többen közülük rendszeresen fellépnek közönségkedvenc musicalekben budapesti és vidéki színházak előadásaiban.

Fotó: Lőrincz Miklós

 

 


 

, ,