Hírek

Az eperke lett a győztes a PARTon

2023. február 11.   SZKKK  

Jelmezes farsangi mulatságot rendeztek szombaton a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban. A kézműves foglalkozás, Edu bűvészműsora és Kovácsovics Fruzsina gyerekkoncertje mellett jelmezverseny is várta a kis vendégeket, a győztes az eperke jelmezt viselő Porto Rebeka lett.

Még mielőtt elkezdődött a buli, már meg is telt vendégekkel a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szombati farsangi programja: a jegyeket ugyanis már elővételben megvették az érdeklődők. A három órához közeledve lassanként érkeztek is a vendégek, akiket a szervezők mellett az SZKKK minden rendezvényén jelenlévő önkéntesek fogadtak a házban.

Több Pókember, tündér és nindzsa is tiszteletét tette az eseményen, de érkezett szakács, orvos, boszorkány, rendőr, tűzoltó, cica, cowgirl, malac, dinó és sok egyéb szerzet. Akik közülük a jelmezversenyre is beneveztek, sorszámot kaptak, ebben sétáltak, ügyeskedtek a buliban és a szavazás zárása előtti felvonuláson – a közönség pedig szavazhatott: melyik jelmez viselője legyen a győztes.

A gyerekek persze addig sem unatkoztak, amíg kiderült az eredmény: a kézműves foglalkozáson a bulihoz nélkülözhetetlen kellékeket, farsangi szemüveget és álarcot készíthettek. Sok szép mintás, színes maskara született, amelyekben aztán a mulatsághoz feldíszített szelfifal előtt mindjárt  fotózkodhatott is, aki emléket szeretett volna hazavinni a délutánról.

A színházteremben két program is várta a vendégeket: előbb megbizonyosodhattak arról, hogy Edu bűvészműsora valóban mágikus és mulatságos, hiszen a varázslatos trükkök mellett sok mókás pillanatot is átélhettek a gyerekek, akik időnként maguk is részei lettek a produkciónak. A trükkök némelyike a felnőttek érdeklődését is felkeltette, például hasznos lenne megtanulni azt a mutatványt, amikor egy ötszázforintos húszezressé változik 🙂

A varázslatok után pedig Kovácsovics Fruzsina lépett a színpadra. Tőle tudták meg a gyerekek, hogy ki lett a jelmezverseny győztese: a nagy doboz finom csokoládénak Porto Rebeka örülhetett, aki eperkének öltözve érkezett a rendezvényre. Az eredményhirdetés után aztán folytatódott a zene: az énekesnő sokféle dalt hozott a koncertre, amelyekkel megénekeltette, megmozgatta a közönséget is.

Fotó: Lőrincz Miklós

 

 


 

,