Királykúti Társalgó – A lámpaláz-szelídítő: beszédtechnika mindenkinek

2023. szeptember 18.   SZKKK  

Mikor:
2023. október 26., csütörtök @ 18:00 – 19:30 Europe/Budapest Időzóna
2023-10-26T18:00:00+02:00
2023-10-26T19:30:00+02:00
Hol:
Királykút Emlékház
Székesfehérvár
Mikszáth Kálmán u. 25.
Költség:
Minden jegy elkelt!
Kontakt személy:
Zichy-Orosz Júlia
+3670/443-7068

A nyilvános megszólalás sokak számára egyet jelent a szorongással, a lámpalázzal – de nem kell, hogy így legyen. A Királykúti Társalgóban október 26-án, csütörtökön 18 órakor Ruff-Kiss Ágnes beszédtechnika-tanár, kommunikációs tréner arról beszél majd az érdeklődőknek, hogyan lehet a beszédtechnika eszközeit használva uralni az ilyen helyzeteket. Az előadásra minden jegy elkelt.

Izzad a tenyerünk, hevesen ver a szívünk, összeszorul a gyomrunk, és miközben még az arcunk is pirosba borul, alig jön ki hang a torkunkon, pedig mindenki ránk figyel. Ismerős a helyzet? Az emberek háromnegyede érez valamilyen szorongást vagy félelmet, amikor nyilvánosan, több ember előtt kell beszélnie: a lámpaláz fizikai és érzelmi reakciókat is kivált belőlünk, amelyeket azonban a beszédtechnika eszközeivel képesek lehetünk kontrollálni, sőt, akár a hasznunkra is fordítani.

A Királykúti Társalgó októberi alkalmán ehhez kapnak tanácsokat az érdeklődők. Ruff-Kiss Ágnes kommunikációs tréner, a Színház- és Filmművészeti Egyetem beszédtechnika-oktatója, a BeszédErő alapítója előadásában bemutatja, hogy a helyes artikuláció, a légzéstechnikák, valamint a szünetek miként tudnak segíteni abban, hogy az előadó magabiztosabbnak érezze magát, és így jobban is teljesítsen. A beszédtechnika nemcsak a hang minőségét és a beszéd érthetőségét javítja, hanem közvetlenül is hat a lámpaláz mérséklésére. A program résztvevői praktikus tippeket és technikákat tanulhatnak meg, amelyeket aztán a mindennapokban is alkalmazhatnak, például a munkahelyen vagy éppen az iskolában.

Ruff-Kiss Ágnes 2009 óta foglalkozik beszédtechnika-oktatással. Logopédus végzettségét az évek során dráma- és színházpedagógia területén szerzett diplomával egészítette ki. Vallja, hogy a beszéd személyiségünk része, ezért fontos, hogy hitelesen és pontosan fejezzük ki magunkat. A beszédtényezők számbavétele, a fejlesztési pontok és az erősségek tudatosítása, valamint önreflexióink egyaránt hozzájárulnak a beszédkivitelezés minőségi előmozdításához.

A rendezvény sajtónyilvános.